Shopping Cart

CHALLENGE BARACCHI

21 JULI - 31 AUGUSTUS 2023

DE ULTIEME

DUO UITDAGING.

EERBETOON AAN VERGETEN
ITALIAANSE KOPPELTIJDRIT


Challenge Baracchi is een eerbetoon aan de vergeten Italiaanse koers Trofeo Baracchi*.  Inderdaad, die koppeltijdrit waarvan de lengte vaak meer dan 100 km was. Een wedstrijd met klinkende namen op de erelijst zoals Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Francesco Moser en Laurent Fignon.


Challenge Baracchi is een volledige 'self-supported' uitdaging van 120 km. 


Samen met je teamgenoot knal je dwars door polders en bossen, maar ook over gravel, heuvels en dijken. Een ultieme challenge waarin niet per sé het sterkste koppel wint, maar vooral de slimste. Jij bepaalt zelf je startlocatie en starttijd, als het maar tussen 21 juli en 31 augustus is. Een spannende, bijzondere uitdaging!


*dit jaar staat Trofeo Baracchi na 33 jaar afwezigheid weer op de UCI kalender. Ze konden natuurlijk niet achterblijven ;)

ERELIJST

VROUWEN

2021: Lilian Prinsen & Carolien Tigelaar

2022: Ilse Lingen & Miranda Bik
2023: Carmen van der Werff & Melody Renkema

MANNEN

2021: Piotr Havik & Jason van Dalen

2022: Luuc Bugter & Adriaan Janssen
2023: Guillaume Visser & Thijmen Paardekooper

MIXED

2021: Anne van der Meer & Bart Ridderbos

2022: Jules de Cock & Lieke de Cock
2023: Richard Vermeer & Jannitta van den Brink

IMPRESSIES

Vlogjes zeggen meer dan 1000 woorden.

ALLES WAT JE MOET WETEN

EIGEN STARTLOCATIE.
EIGEN STARTTIJD.

De Challenge Baracchi is een epische self-supported koppeltijdrit van 120 km. Maar haal je bij het woord tijdrit maar geen tijdritfietsen, protocollen en startpodiums voor de geest. Nee, dit is een oldskool uitdaging waar veel meer bij komt kijken! 


Je kiest zélf je starttijd en startlocatie, als je de gehele route maar volgt, met de klok mee. De totale tijd die is verstreken om het gehele rondje af te leggen, is de tijd die wordt opgenomen in de uitslag.


De Challenge Baracchi is een kwestie van voorbereiding. Kies de juiste fiets en de juiste banden.  Je starttijd en startlocatie hebben natuurlijk ook nog invloed op de plekken waar veel verkeer is.

BELANGRIJKSTE REGELS

Alle regels zijn ontworpen in de geest van het 'self-supported' racen. De overwinning zal alleen zoet smaken als je je hieraan hebt gehouden. Bovendien wil je ook geen slecht karma oplopen..


De belangrijkste regels:

 • Deelname kan alleen in tweetallen

 • De route wordt gevolgd met de klok mee

 • Rij op eigen kracht, geen hulp van buitenaf!

 • Zelf eten, drinken en spullen voorzien

 • Alle fietsen zijn toegestaan, behalve e-bikes

 • Houd je aan de geldende verkeersregels

 • Sla je rit op via Strava en deel hem onderaan deze pagina

 • Niet BEAT Renners (leden) mogen ook meedoen

 • Allebei geen lid? 2 minuten straftijd! ;)

DE ROUTE

De rit loopt over een extreem gevarieerd parcours met polders, dijken, heuvels, gravel en zandstroken. En bij slecht weer zullen die laatste misschien zelfs modderstroken worden. 


In de week voorafgaand aan de Challenge Baracchi doet de organisatie nog een laatste parcoursverkenning en eventuele aanpassingen. Daarna wordt de definitieve GPX-route naar alle deelnemers gestuurd. Zorg ervoor dat je de laatste versie in je fietscomputer hebt staan.

 • 120 km lange route

 • 15 km gravel/onverhard (12%)

 • 500 hoogtemeters

 • Na aanmelding ontvang je de GPX

PRIJZEN

In de Challenge Baracchi zijn er prijzen voor het beste mannen-, vrouwen- en mixed koppel. Daarnaast zijn er nog diverse andere prijzen.


Renners van het Eerste Team van BEAT kunnen wel de Challenge Baracchi winnen, maar ontvangen geen prijzen. Deze schuiven door naar het eerstvolgende team in de ranking waar geen lid van het Eerste Team bij zit.

Dit zijn alle prijzen:

 • Gran Premio Alfonsina Strada: beste vrouwenkoppel

 • Gran Premio Francesco Moser: beste mannenkoppel

 • Gran Premio Coppi e Dama: beste mixedkoppel

 • Gran Premio Letizia Paternoster: beste Instagrammer

 • Gran Premio Mario Cipollini: beste outfit


RIT UPLOADEN

EINDUITSLAG

VROUWEN

 1. Team #Fan van Mimi - 4:34:35
 2. ...
 3. ...
 4. ...
 5. ...

MANNEN

 1. Buitenlandbuikers - 3:07:31
 2. UHR - 3:16:53
 3. Team UHR I - 3:17:01
 4. Bummelzug - 3:17:48
 5. PaxX - 3:22:16
 6. Keitrappers Team 1- 3:25:45
 7. Lokomotiv Seedorf - 3:32:17
 8. F.A.S.T.B.E.A.T. - 3:37:50
 9. Gil en Emiel - 3:37:55
 10. Tornadoooo - 3:40:37
 11. Team Molteni 1972 - 03:48:26
 12. The E-Train - 03:55:24
 13. The BEAT Boys - 4:00:03
 14. Dikke bak met BEAT'n - 4:01:03
 15. BB Biking - 4:02:10
 16. Lester en Sjoerd - 4:09:53
 17. Rebel Riders on Tour - 4:13:23
 18. Casper & Ivar - 4:19:28
 19. De Mike & Thomas show / The Adventure Squad - 4:20:48
 20. Team Sneller Dan Jeroen Van Langevelde - 4:30:15
 21. Thomas & Pim - 5:12:47
 22. Wouter & Mark - 05:36:57
 23. Edwin & Henk - 5:40:00
 24. De Zwiftkoningen - 05:40:53
 25. The beauty and the BEAT - 5:43:47

MIXED

 1. De Offroadies - 03:24:28
 2. Heavensride - 03:29:11
 3. Koen & Mimi - 03:34:28
 4. Beauty & the Beast - 03:45:15
 5. #BEATtijmenenjorienzonderafzien - 03:45:38


REGLEMENT

Alle regels zijn ontworpen in de geest van veiligheid en eerlijkheid. We verwachten dat jij en je koppelgenoot zelfvoorzienend zijn en constant deze regels volgen tijdens de Challenge Baracchi. De overwinning zal alleen zoet smaken als je je hieraan hebt gehouden. Bovendien wil je ook geen slecht karma oplopen..

We hebben de route zo veel mogelijk om drukke punten heen geleid. Toch zit er 1 stoplicht in de route, enkele fietspaden en moet je soms een N-weg oversteken. Deze hebben we zo veilig mogelijk in de route gelegd, maar doe niet te gek en hou je aan de verkeersregels!

1. BLIJF OP DE ROUTE

1.1 Kies je eigen startpunt op enig punt op de route en volg de route tot je weer op de plek bent waar je bent begonnen. De route moet gevolgd worden met de klok mee (rechtsom op de kaart). Om opgenomen te worden in de einduitslag moet je deze route volledig volgen. We gebruiken Strava om dit te controleren bij alle deelnemers.

1.2 Als je de route verlaat (bijvoorbeeld om eten of drinken te regelen) moet je vervolgens terugkeren naar het punt waar je de route hebt verlaten om vanuit daar verder te rijden.

1.3 De route wordt verstuurd via de mail als een GPX-bestand.

2. RIJ OP EIGEN KRACHT

2.1 Challenge Baracchi rijd je als duo. Dat is het iconische van Baracchi. Je wordt alleen in de uitslag meegenomen als je als duo de tocht volbrengt.

2.2 Het is een duo uitdaging, het is dus niet toegestaan om bij andere deelnemers, fietsers of god verhoede e-bikers in het wiel te zitten. Op enkele punten op de route staan mensen om dit te checken. Je herkent ze aan hun trenchcoat, gleufhoed en zonnebril.

2.3 Elke fiets - met uitzondering van e-bikes - is toegestaan, materiaalkeuze is onderdeel van de uitdaging. Dus je kunt de challenge rijden op een wegfiets, gravelbike, tijdritfiets, vouwfiets, fixie, etc.

3. RIJ VEILIG EN MET RESPECT

3.1 Het dragen van een helm is verplicht.

3.2 Het gebruiken van een voor- en achterlamp bij donkerte is verplicht.

3.3 Het gebruiken van een fietsbel door minimaal één van jullie twee is verplicht. Enkele paden op de route zijn smal en worden ook gebruikt door andere recreatieve fietsers. Behandel deze mensen met respect. Onderdeel hiervan is dat je een fietsbel gebruikt om te signaleren dat je er aan komt en niet gaat schreeuwen. Na het inhalen bedank je netjes.

3.4 Je houdt je ten alle tijden aan de geldende verkeersregels. We hebben zo min mogelijk stoplichten op de route, maar je zult er toch één tegenkomen. Hier wacht je uiteraard tot het groene licht.

4. WEES ZELFVOORZIENEND

4.1 Support van buitenaf is niet toegestaan. Al het eten, drinken, kleding en onderdelen moet je zelf bij je dragen of halen bij openbare winkels, zoals supermarkten en fietsenmakers. Hou hier rekening mee tijdens het plannen van je uitdaging.

5. SLA ALLEBEI DE RIT OP EN UPLOAD VIA STRAVA.

5.1 De uitdaging moet als één GPS-bestand worden opgeslagen. Opnemen van de rit mag met elk GPS-apparaat, inclusief je telefoon.

5.2 De rit moet worden geüpload op Strava. Upload de rit van jou en die van je teamgenoot op de challenge-pagina. Je hebt hiervoor uiterlijk de tijd tot en met 23.59 uur op donderdag 31 augustus.

5.3 Bij de activiteit upload je een finish-selfie van jullie beiden.

5.4 Je mag vanaf 0.00 uur starten op vrijdag 21 juli.

5.5 Je mag meerdere pogingen wagen tijdens de periode. 

5.6 Je mag meerdere pogingen wagen met een andere teamsamenstelling. Meld je hiervoor wel weer opnieuw aan.

6. BEAT THE WASTE

6.1 Laat geen sporen achter op de route. Dat betekent dat je verpakkingen van eten en drinken, oude binnenbanden, en dergelijken bij je houdt of in een prullenbak doet.

7. EXCLUSIVITEIT

7.1 Iedereen mag aan deze challenge meedoen. Ook als je geen BEAT Renner (BEAT lid) bent. 

7.2 Als je BEAT Renner bent, mag je deze challenge dus met iemand doen die nog geen BEAT Renner is. 

7.3 Zit er geen geregistreerd BEAT Renner (BEAT lid) in je team? Dan ontvang je 2 minuten 'straftijd'. Zo kunnen we namelijk de claim waarmaken dat een BEAT shirt je sneller maakt.


8. PRIJZEN

8.1 Prijzen zijn niet inwisselbaar voor contant of iets anders.