Shopping Cart

ALS EERSTE PLOEG OOIT MET DE TREIN OP TRAININGSKAMP

Waar de fiets een fantastische duurzame mobiliteitsoplossing is, is professioneel wielrennen nog altijd onderdeel van het duurzaamheidsprobleem. Van autokaravanen en afval in de berm tot buitensporig vliegreizen: dat moet anders kunnen


Het eerste team van BEAT Cycling Club gaat als eerste ploeg ooit volledig met de trein op trainingskamp naar Girona en de regio Catalonië. De perfecte trainingskamplocatie voor goed trainen en duurzaam reizen. 


Zowel renners als materiaal worden met de trein naar Catalonië vervoerd om een zo duurzaam mogelijke variant van het trainingskamp te realiseren. 

Het allereerste TRAINingskamp. Powered by Catalaans bureau voor toerisme, Raillogix, 
Interrail & RCC Container Trading

MET DE TREIN. HET KAN MAKKELIJK. DUS WAAROM NIET?

De status quo in het wielrennen dagen we graag uit, al sinds onze oprichting. Zeker op gebied van duurzaamheid. Maar dat doen we het liefst door te laten zien wat er allemaal al mogelijk is, samen met partners die dat mogelijk kunnen maken


Vorig jaar waren we de eersten met een elektrisch wagenpark en lieten we zien dat dat inmiddels ook een fantastisch alternatief is in het wielrennen. Dit jaar laten we zien dat de trein als duurzaam alternatief voor het vliegtuig al onze trainingskamp ambities kan ondersteunen. 


We nemen je mee in dat verhaal in de hoop dat we jou ook kunnen inspireren. Om zelf de trein te pakken, als individu, ploeg of bedrijf. Maar ook om te laten zien dat vrachtvervoer op het spoor niet ingewikkeld hoeft te zijn. 

ONS MATERIAAL DOET OOK MEE

Ons materiaal willen we uiteraard ook duurzaam ter plaatse. En dat bleek super eenvoudig! Onze container wordt van deur tot deur gebracht met alle materialen daarin. Alles voor elkaar.


Zo makkelijk is dat! Althans, met de hulp van Raillogix en RCC. RCC voorzag ons van de toffe container en  Raillogix heeft het goederenvervoer op het spoor gekraakt. Zij gaan waar wij gaan. Onze container is van deur tot deur gebracht in recordtempo! 

  • Prachtige container met al onze spullen

  • Deur tot deur in recordtempo

  • Container ingericht als mobiele werkplaats door HBM Machines

  • Alles met de trein

DE PARTNERS DIE DIT MOGELIJK MAKEN!

BINNEN 12 UUR IN CATALONIE

MET LUNCH IN PARIJS

De treinreis is super eenvoudig. We stappen op in Amsterdam rond 9 uur, renners die zuidelijker wonen kunnen gewoon opstappen bij een station in de buurt. Voor 21:00 stappen we uit in hartje Girona.

  • Maar één overstap, in Parijs

  • In Parijs hebben we tijd voor lunch. Verse croissants? Check ✅

  • Beenruimte en rust genoeg in de trein. Geen stress.

  • Uitgerust op locatie gearriveerd, klaar voor het trainingskamp.

ONS PLAYBOOK DUURZAAMHEID

Wil je meer weten over hoe we duurzaamheid aanpakken bij BEAT Cycling Club? 

Onze strategie en missie hebben we in ons playbook gezet. Eén document met al onze ambities en plannen. 


Die strategie is niet alleen voor ons. Die mag de hele wielerwereld zien. Of nee: de hele wereld. Veel van de strategiën die wij toepassen, zijn breder toepasbaar. Laat je ons weten wat je ervan vind?


Download het playbook hier rechts! Je krijgt de downloadlink in je mail!

(Het kan enkele minuten duren tot de e-mail binnenkomt)

HET EERSTE TRAININGSKAMP MET DE TREIN. 

POWERED BY: