Mijn winkelwagen

Sluiten

Overstappen naar een ander type Premium Membership

COMMUNITY UPDATE - VOOR PREMIUM MEMBERS AANGEMELD TUSSEN NOVEMBER 2016 & MAART 2020

5 MIN  |  DOOR HERMAN TEN KATE

Twee weken geleden introduceerden we de vernieuwde versies van het Premium Membership. Niet langer één aansluitingsvorm bij BEAT, maar drie varianten van het Premium Membership die aansluiten op de behoeftes van de verschillende soorten wielerfans en fietsers die zich aansluiten bij BEAT.


Direct na de bekendmaking hiervan, kwamen er vele enthousiaste vragen binnen over hoe je als huidig Premium Member kunt overstappen naar één van die nieuwe Premium Memberships. In deze blog leggen we dat uit!


Good to know: alle bestaande Premium Members zijn nu 'Rebel'

Allereerst is het goed om dit nog even te herhalen. Zoals twee weken geleden vermeld, hebben we alle huidige Premium Members omgezet naar het nieuwe type 'Rebel'. Met 'huidig' bedoelen we iedereen die zich vanaf de oprichting van BEAT (november 2016) tot en met maart 2020 heeft aangemeld als Premium Member (of Pionier, zoals het vroeger heette). 


De Rebel-variant is de eerste van de drie nieuwe Memberships-varianten en bedraagt €50 per jaar. Behoor je echter tot de hierboven genoemde groep? Dan gaan we niet aan jouw jaarlijkse contributie zitten, dus dat blijft gewoon €29 per jaar tot wederopzegging. Wil je upgraden? Lees dan even verder.

Draag het nieuwe clubshirt met trots: upgraden naar 'Challenger' of 'Competitor'

Wil je meegroeien met BEAT en overstappen naar één van de twee andere varianten van het Premium Membership? Dat kan! 


Een belangrijke drijfveer achter deze nieuwe varianten is dat we daarin een jaarlijks nieuw shirt aanbieden. Je sluit je aan bij BEAT omdat je je verbonden voelt met het gedachtegoed van de club. En wat is nou een betere manier om dat uit te dragen dan door de gesoigneerde BEAT-kleding aan te doen tijdens jouw avontuur of uitdaging? 


Hoe meer Premium Members kiezen voor de Challenger of Competitor variant, hoe meer shirts er in omloop en zijn en hoe beter BEAT zichtbaar is op de weg. En hoe meer mensen er gesoigneerd bij rijden! ;)

Bovendien kunnen we hierdoor in een vroeg stadium inschatten hoeveel shirts er elk seizoen nodig zijn, waardoor we jou al vroeg in het jaar een kersverse outfit van topkwaliteit kunnen bezorgen! Dus geen pre-orders meer met levering in mei, maar een #newkitday (met die lekkere geur van nieuw textiel) nog voor de lente aanbreekt. Het echte prof gevoel.


#newkitday!

Geld terugkrijgen bij overstappen

Genoeg geluld! Hoe werkt het overstappen?


Stap 1: Meld je 'opnieuw' aan als Premium Member

Aan jouw kant hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt. Als je wil overstappen, kun je je vanaf nu gewoon 'opnieuw' aanmelden als Premium Member via de aanmeldpagina op de website. Doorloop alle stappen van je aanmelding en voltooi de betaling. 


Opnieuw aanmelden

Stap 2: Wij zetten jouw huidige automatisch incasso stop

Nadat jouw overstap naar een nieuw Premium Membership is binnengekomen zetten wij direct de automatische incasso van je lopende Premium Membership (€29 per jaar) stop, want je heb immers net een 'nieuw' membership geactiveerd.


Stap 3: We checken op hoeveel cashback je recht hebt 

Hier kijken we welke van de volgende vakjes jij kunt aanvinken:

  1. Heb je al contributie betaald dit jaar? -> €29 cashback
    Wanneer dit het geval is geven wij een €29 cashback op jouw nieuwe Premium Membership. 

  2. Heb je al een 2020 clubshirt besteld? -> €70 of €110 cashback
    Als 'Challenger' ontvang je het Performance Clubshirt 2020 en als 'Competitor' ontvang je het Pro Clubshirt 2020. Maar misschien heb je deze al besteld via de pre-orders op de website. Als dat het geval is ontvang je een cashback van €70 bij een Challenger Membership en een cashback van €110 bij een Competitor Membership. 

  3. Heb je beide acties al gedaan? -> volledige cashback
    Als je al contributie hebt betaald én een nieuw clubshirt hebt besteld, heb je feitelijk al uitgaves gedaan die zijn inbegrepen in deze nieuwe memberships varianten. Dan doen we dus niet moeilijk en ontvang je een volledige cashback op het eerste jaar van je vernieuwde Premium Membership.

We checken dit één keer per week, op maandag. Daarna kan het nog enkele dagen duren tot de cashback via ons systeem helemaal is doorgekomen op jouw bankrekening. 


Hieronder alles nog even samengevat in een handig overzichtje:

FAQ: Hoe werkt het voor huidige wedstrijdrijders (koersbazen)?

In 2020 verandert er niets

Ben jij momenteel al Premium Member én heb je reeds de Koersbaas Upgrade (KNWU aansluiting) geregeld? Dan hoef je in 2020 eigenlijk niks te doen en kun je gewoon aan de bak. Hopelijk schiet het wedstrijdseizoen dit najaar alsnog een beetje in gang!  


Vanaf 2021 is wedstrijden rijden alleen mogelijk als 'Competitor'

Voor nieuwe members én huidige members die in 2021 ook weer willen koersen, hebben we de Competitor-variant van het Premium Membership in het leven geroepen. Dit is een speciaal pakket voor de fanatieke wedstrijdrenner of gran fondo-rijder. We hebben goed geluisterd naar de behoeftes van deze groep en de belangrijkste ingrediënten zijn daardoor: elk jaar een nieuw aerodynamisch topshirt aan het begin van het seizoen, een automatische KNWU-aansluiting zonder gedoe én een crash replacement-regeling in het geval van valpartijen. 


Vanaf 2021 heb je dus dit membership-type nodig om via BEAT mee te doen aan Gran Fondo's en wedstrijden. Het volgende wielerseizoen is nog ver weg, dus die overstap kun je uiteraard ook nog in het najaar regelen als je nog niet weet wat je plannen zijn.


Snelpak in plaats van extra shirt

Inmiddels hebben we ook feedback ontvangen van verschillende wedstrijdrenners in de club, van beginner, tot criteriumrenner tot baansprinter. Daaruit hebben we geconcludeerd dat élk jaar een nieuw clubshirt niet voor iedereen het beste aanbod is.


Daarom gaan we alle Competitors in aanloop naar 2021 de optie aanbieden om je nieuwe clubshirt in te ruilen voor een fikse korting op de aanschaf van een criteriumpak, tijdritpak of baanpak.

De implementatie van de vernieuwde Premium Memberships en de Member Hub is nog volop aan de gang. Zie je dingen die niet goed werken of onduidelijk zijn? Stuur me dan even een mailtje via herman@beatcyclingclub.com. Dan kunnen we met jouw feedback aan de slag. 

Herman ten Kate is Community Manager bij BEAT Cycling Club. Vragen of reacties op deze update? 

Kom maar door: herman@beatcyclingclub.com