Mijn winkelwagen

Sluiten

BEAT Weekoverzicht

Topsport  /  6 Min  /  door Thijs Verkuil

Eén UCI-koers en twee nationale kampioenschappen stonden de afgelopen week op de agenda van de BEAT wegploeg. De aankomende week gaat de focus weer op de koers in Nederland en Frankrijk en ook de baanrenners gaan weer op pad..

Strijdlustige koers in Gooikse Pijl


Op zondag 20 september startte de wegploeg in de Gooikse Pijl. In het verleden wist het team al meerdere malen een sterk resultaat te behalen en ook dit jaar toonde het lef. Zo was Jan-Willem van Schip meerdere malen te vinden in een ontsnapping. Uiteindelijk kon hij net niet mee met een gevaarlijke uitval van Philippe Gilbert en Bert Van Lerberghe, omdat hij “net even à bloc zat.”

Uiteindelijk werden alle vluchters alsnog ingerekend en werd het een massasprint. Yves Coolen sprintte naar een knappe zesde plaats en ook Luuc Bugter en Bas van der Kooij eindigde in de top 20. Na de koers keek de ploeg er positief op terug. "Ik weet van mijzelf dat ik snel ben, maar kom net wat tekort om 'sprinter sprinter' te zijn. Ik weeg eigenlijk net te weinig om die hoge piekwattages te halen, dus het is een mooie uitslag", blikte Yves terug na de koers.

Meer lezen over de Gooikse Pijl? Klik dan hier!

Tweede Nederlandse titel voor Daniel


Daniel Abraham heeft afgelopen zaterdag ook de Nederlandse titel op de weg gepakt bij het paracycling. Op dinsdag 15 september snelde hij al naar de titel in de tijdrit met een wervelend gemiddelde van ruim 49 kilometer per uur. Nu wist hij de dubbel te verzilveren door ook in de wegwedstrijd te winnen! Hij deed dit in stijl, door alleen aan te komen aan de finish. Daniel, gefeliciteerd!

BEAT-lid Wouter Eijkman behaalde ook nog een zilveren medaille in de C1-C3 klasse!

Foto gemaakt door Albert Wollaars

Wegseizoen nadert ontknoping


Het seizoen voor de BEAT wegploeg komt bijna ten einde. Op zaterdag start de ploeg in de Omloop van de Braakman, om de koppositie van Yves Coolen in de Topcompetitie te verdedigen. Na de zege in de Omloop van Valkenswaard heeft Yves de leiderstrui in bezit. Op de Zeeuwse kasseien zal de ploeg er alles aan doen om ook de eindzege over de streep te trekken.

Een dag later staat Parijs-Chauny als laatste UCI-wedstrijd van het seizoen op het programma. Het zal de eerste keer zijn dat de ploeg meedoet aan de wedstrijd, maar met namen als Anthony Turgis en Ramon Sinkeldam op de erelijst, is het geen koers voor de kat z’n viool.

Later in de week komt er een uitgebreidere voorbeschouwing op de koersen.

Baanrenners werken aan ‘Road to Tokyo’


Terwijl het wegseizoen er bijna op zit, kunnen de baanrenners niet wachten om te beginnen aan hun seizoen. In aanloop naar de Olympische Spelen, wordt alles uit de kast gehaald om plaatsing nog af te dwingen of om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zo gaat Theo Bos deze week de windtunnel in, om te werken aan zijn optimale positie als starter.

“We hebben vooral aan krachttraining gedaan de afgelopen tijd, dus nu gaat de focus meer op de echte baan training.” 

- Matthijs Büchli


Daarnaast gaat ook een gedeelte van de baanploeg op trainingskamp in Grenchen. In de Zwitserse stad gaat de sprintselectie van de KNWU, met dus onder andere Laurine van Riessen en Matthijs Büchli, twee weken aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten richting de Spelen in Tokyo. "De baan in Zwitserland is qua snelheid te vergelijken met Izu in Japan. We hebben vooral aan krachttraining gedaan de afgelopen tijd, dus nu gaat de focus meer op de echte baantraining. De dingen zullen vooral gericht zijn op de teamsprint. Nu zijn we met meerderen, dus kan je ook meer gezamelijke oefeningen gaan doen", vertelde Matthijs in aanloop naar het trainingskamp.

De blik op 2021


Omdat het huidige wegseizoen bijna ten einde loopt, zal de blik ook al richting 2021 gaan. De aankomende week gaat de ploegleiding samen met de renners om de tafel, om het seizoen te evalueren en de samenwerking voor 2021 te bespreken. 

DELEN: 


Shop onze 
swaggy cycling kits
Fietsen kan op twee manieren: hard of 
gesoigneerd. Met de BEAT kit en producten 
kan je beiden combineren.
 
Blijf op de hoogte
en ontvang alle updates
Ontvang de BEAT nieuwsbrief en 
krijg toegang tot exclusieve 
content.