Mijn winkelwagen

Sluiten

VOEDING EN LEVENSSTIJLLEVEN MET EEN TOPSPORTMINDSET


Je hebt een druk leven, want naast het fietsen heb je nog vele andere prioriteiten in je , zoals je werk of studie, partner, familie en vrienden. Daarom is het belangrijk om alles goed op een rijtje te hebben en je fit en vitaal te voelen. Dat begint met voeding en slaap, maar gaat ook over je dagelijkse werkzaamheden en of je lekker in je vel zit.Met kleine veranderingen kun je al een groot verschil maken!   "Ik merk het direct als ik meer aandacht besteed aan voeding en slaap.  Dan steek ik veel beter in mijn vel" - Daan Hoeyberghs


1

DAGELIJKSE VOEDING


Voordat je gaat kijken naar optimalisaties, is het van belang om eerst aandacht te schenken aan je dagelijkse voedingspatroon. Zo moet je er voor zorgen dat je voldoende van alle bouwstoffen binnen krijgt, je genoeg groente en fruit eet en niet (veel) meer calorieën eet dan dat je verbrandt. 


"Voeding is een belangrijk onderdeel van je training- Rob van der Werf (diëtist)2

SPORTVOEDING EN SUPPLEMENTEN


Sportvoeding is een belangrijke aanvulling op bepaalde momenten! Verschillende sportvoedingsproducten kunnen jou helpen nét wat meer uit jezelf te halen tijdens je prestatie of sneller te herstellen. Maar dan moet je wel weten welke producten, in welke hoeveelheden en wanneer!


Doordat je een druk leven leidt lukt het ook niet altijd om voldoende essentiële vitamines en mineralen tot je te nemen. In dat geval kunnen supplementen een goede ondersteuning bieden aan je voedingspatroon.   "Ik wil niets aan het toeval overlaten wanneer ik topfit moet zijn, dus vul ik mijn dagelijkse voeding aan met supplementen" - Laurine van Riessen


3

ZORG GOED VOOR JEZELF


Wanneer je het maximale uit jezelf wil halen, vraag je automatisch ook veel van jezelf. Overdag ben je druk bezig met bijvoorbeeld je werk of je gezin. En daarna staan er andere verplichtingen op het programma of wil je nog even een goeie training afwerken.


Net als dat je in de planning van je trainingen rekening houdt met de arbeids-rustverhouding, moet je dat ook doen met de andere zaken in je leven. Dus slaap voldoende, neem tijd voor de mensen om je heen en neem genoeg tijd voor jezelf om tot rust te komen.