Winkelwagen

KNWU LICENTIE AANVRAGEN

Woon je in Nederland en wil je wedstrijden rijden voor BEAT Cycling Club? 

Of heb je een officiële licentie nodig voor het WK Gran Fondo of WK Gravel? Dan zit je hier goed!

ZO WERKT HET

STAP 1: WORD BEAT LID

Al lid? Ga door naar stap 2.

Een KNWU licentie aanvragen is alleen mogelijk als je BEAT Renner (lid) bent. Als BEAT Renner krijg je toegang tot het Online Clubhuis, waarin je meer dan 1.500 andere Renners ontmoet. 


Leer van clubgenoten, ervaringsdeskundigen en beroepsrenners. Spreek af om samen te trainen en trek samen op naar wedstrijden in alle disciplines.

  • Toegang tot het BEAT Online Clubhuis

  • Beter worden met behulp van experts en fanatieke clubgenoten

  • Samen trainen op weg naar je doel

  • Samen koersen in criteriums, gravel en gran fondo

  • Tot 20% korting op partners als JOIN, Maurten en Wahoo

STAP 2: MAAK EEN KNWU ID AAN

Heb je al een KNWU ID? Ga door naar stap 3.

Om verder te gaan moet je in het bezit zijn van een KNWU ID. Dit is jouw unieke KNWU nummer, waarmee je inlogt in de KNWU systemen en waarmee wij jou kunnen koppelen in onze systemen.

STAP 3: KNWU AANSLUITING VIA BEAT

Om uiteindelijk je wedstrijdlicentie aan te vragen, moet je bij de KNWU geregistreerd staan als BEAT lid. Deze aansluiting zit niet standaard inbegrepen in je BEAT lidmaatschap. Voor het seizoen 2024 betaal je €14 voor deze upgrade. Dit kun je al regelen vanaf oktober 2023.


Vul het onderstaande formulier in om je KNWU aansluiting te regelen. Wij koppelen meteen jouw KNWU ID aan BEAT Cycling Club en houden je per e-mail op de hoogte.

STAP 4: LICENTIE AANVRAGEN

Zodra je in het KNWU systeem bent gekoppeld aan BEAT Cycling Club kun je zelf je wedstrijdlicentie naar keuze aanvragen in mijnKNWU. In het aanvraagproces selecteer je 'BEAT Cycling Club' als vereniging. En dan?

KOERS MAKEN!

DOMME VRAGEN BESTAAN NIET

Veelgestelde vragen wel.

HOE LANG DUURT HET OM MIJN LICENTIE AAN TE VRAGEN?

Het proces bestaat grofweg uit 2 onderdelen:


1. KNWU aansluiting regelen

Zodra jij de KNWU aansluiting hebt aangevraagd en je KNWU ID aan ons hebt laten weten, ben je binnen 3 werkdagen aangesloten als BEAT lid in het KNWU systeem.  We houden je hierover per e-mail op de hoogte.


2. Wedstrijdlicentie aanvragen

Dit proces gaat buiten BEAT om en regel je zelf via mijnKNWU. Dit duurt meestal ook niet langer dan een week. Loop je vast in dit deel van het proces? Neem dan contact op met de KNWU.

Is er haast bij het aanvragen van je licentie? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten via mail@beatcyclingclub.com. Dan trekken we even een sprintje voor je!

WELKE LICENTIE HEB IK NODIG?

Ik heb geen wedstrijdervaring

Als je nog helemaal geen wedstrijdervaring hebt, raden we aan om met de Startlicentie te beginnen. Dit is de laagste categorie. Met deze licentie kun je deelnemen aan trainingswedstrijden op een clubparcours bij jou in de buurt en aan evenementen uit de NL Gravel Series en de meeste MTB evenementen.

Ik wil officiële wedstrijden rijden

Als je officiële wedstrijden wil rijden op een afgesloten stratenparcours - het rondje om de kerk - dan raden we je aan om een Sportklasse-licentie of Amateurlicentie te nemen. Sportklasse-wedstrijden zijn iets korter en het niveau is iets lager.

Ik ga meedoen aan het WK Gravel / WK Gran Fondo

Als je meedoet aan het WK Gravel / Gran Fondo is het verplicht om een KNWU licentie te hebben waar een UCI ID op staat. De Startlicentie komt hier NIET voor in aanmerking. Hiervoor dien je minimaal een Sportklasse-licentie te hebben.

IS ER EEN GEZAMENLIJK WEDSTRIJDPROGRAMMA?

BEAT heeft geen vaste teamstructuren met wedstrijdprogramma's. Binnen ons Online Clubhuis kom je in aanraking met al je gelijkgestemde clubgenoten, waarmee je kunt afspreken om samen te trainen en samen te koersen. Dit kunnen bijvoorbeeld andere criteriumrenners met een sportklasse-licentie bij jou in de buurt zijn of bijvoorbeeld iemand die naar dezelfde Gran Fondo in Oostenrijk wil als jij. 


Alle disciplines hebben een eigen Team Captain binnen BEAT. Deze Team Captains nemen het initiatief om renners aan elkaar te verbinden en samen op te trekken naar bepaalde wedstrijden. Maar uiteindelijk ligt de bal ook een beetje bij jou! ;) 


Voor Gravel en Gran Fondo wedstrijden bieden we regelmatig Care Packages aan. Dit is een aparte service, waarin wij bidonnenposten en sportvoeding voor je regelen tijdens de grotere evenementen. Hierover wordt in januari 2024 meer bekend.

WAAR ZITTEN MIJN CLUBGENOTEN?

BEAT is een online-based wielerclub. Daardoor zijn we flexibel en locatie onafhankelijk!

Onze leden zitten dus verspreid over heel Nederland. 


Via het Online Clubhuis spreken we regelmatig af om samen te trainen en samen op te trekken naar wedstrijden.

Zo kom je in aanraking met gelijkgestemde clubgenoten bij jou in de buurt of weet je juist waar je naartoe moet gaan in Nederland om een mooie koersdag te beleven! De club groeit dagelijks, dus er is ook steeds meer te doen.

Kan ik OOK EEN CYCLING VLAANDEREN VERGUNNING AANVRAGEN?

BEAT is helaas nog niet aangesloten bij Cycling Vlaanderen en je kunt dus niet via BEAT een vergunning aanvragen.

IS HET VERPLICHT OM IN BEAT KLEDING TE KOERSEN?

We gaan er vanuit dat je in de BEAT kleding wil koersen op het moment dat je via deze weg een KNWU Lidmaatschap of wedstrijdlicentie aanvraagt. Je sluit je aan bij een levendige community die elkaar helpt om beter te worden, samen fietst en op pad gaat om koers te maken. De beste manier om dat uitdragen is om het BEAT shirt te dragen en de clubkleuren met trots te verdedigen!


Een uitzondering maken we voor renners die onderdeel uitmaken van een nationaal of internationaal geregistreerd team. 

WAAROM IS DIT EEN ABONNEMENT?

Jaarlijks dragen wij per KNWU-lid aansluitingskosten af aan de KNWU. Dit zijn dus alle BEAT renners met een KNWU Lidmaatschap. Om te voorkomen dat we je jaarlijks opnieuw moeten vragen om deze aansluiting actief te verlengen, hebben we het makkelijker gemaakt via een abonnement. Zo wordt de aansluiting in december automatisch verlengd en zorgen we ervoor dat alles netjes is geregeld. 


We informeren je elk najaar over de aanstaande verlenging van je KNWU lidmaatschap, waarna je kunt kiezen om deze automatisch door te laten lopen of deze stop te zetten voor het volgende seizoen.


Mocht je deze aansluiting nu alvast willen beëindigen, dan kun je ons daar altijd over mailen via mail@beatcyclingclub.com!