Mijn winkelwagen

Sluiten

MATERIAALBRENG JE MATERIAAL IN ORDE


Je doet er alles aan om optimaal te presteren op jouw moment. Maar net als dat jij in topvorm moet zijn, moet jouw materiaal dat ook zijn! Hoe zorg je voor een schone en perfect functionerende fiets, die op maat is en is aangepast aan jouw specifieke doel?


Bekijk de checklist en hoe we je kunnen helpen met goed materiaal en onderhoud! "Ik check liever alles drie keer, dan twee keer" - Ryan Ruijmgaard (mechanieker)


1

HOU VAN JE FIETS


De fiets is natuurlijk veel meer dan één instrument. Je fiets bestaat uit ontzettend veel losse onderdelen. Dat kan soms ingewikkeld zijn, maar het voordeel daarvan is dat je op heel veel manieren invloed kunt uitoefenen om jouw fiets aan te passen aan jouw behoeftes! Beslissingen die je maakt op basis van looks, duurzaamheid, comfort en snelheid. 


Maar begin bij de basis: zorg ervoor dat je een fiets hebt waarvan je kunt houden!


"Ik ben stiekem al een beetje verliefd geworden op deze fiets- Guillaume Seye 


2
MATERIAALKEUZES


Net als dat je je trainingen afstemt op jouw uitdagingen, moet je dat ook doen met je materiaal. Denk dus goed na over wat je nodig hebt. Ga je klimmen? Dan kies je natuurlijk voor licht materiaal. Terwijl je voor een wedstrijd juist gaat voor aerodynamica en soepel werkende onderdelen. Ga je deze weken de kasseien op? Zorg dan voor nieuwe buitenbanden en rijd met een lage bandendruk!"Ik richt me vooral op de vlakkere Nederlandse en Vlaamse koersen, waar de wind vaak de koers bepaalt. Daarom is aerodynamica belangrijker  dan gewicht in mijn materiaalkeuze" - Luuc Bugter 3

ONDERHOUD JE MATERIAAL


Net zo belangrijk als het kiezen voor het juiste materiaal, is het onderhouden ervan. Want je wil natuurlijk dat alle onderdelen optimaal blijven presteren, zeker op de dagen die er het meeste toe doen!


Dat betekent regelmatig schoonmaken, draaiende onderdelen invetten en versleten onderdelen vervangen.

"Ik hoor vaak dat mensen denken dat pijntjes tijdens het fietsen erbij horen en er dus niks aan doen. Dat hoort juist niet en door een verbetering van de positie is dit vrij makkelijk op te lossen" - Jacob Wijnstra (fysiotherapeut)


4

VERFIJN JE POSITIE


Een goede positie op de fiets is ontzettend belangrijk. Om het maximale uit jezelf te kunnen halen op de fiets, is het belangrijk om de positie te vinden waarin de renner de meeste kracht kan leveren. Ook zorgt een goede positie voor een lagere blessuregevoeligheid.


Wil je weten hoe dat werkt? Of ben je al op zoek naar iemand die je daarbij kan helpen? Klik dan even verder!