Mijn winkelwagen

Sluiten

NK STATUSHOUDERS

ZONDAG 29 SEPTEMBER - ROTTERDAM


DRAAG JIJ STRAKS EEN 

ROOD-WIT-BLAUWE TRUI?


Op zondag 29 september vindt het allereerste officieuze Nederlandse kampioenschap voor statushouders plaats. Ben jij statushouder en heb je een eigen racefiets? Dan moet je hier bij zijn!


In een wedstrijd over 45 minuten neem jij het op tegen andere statushouders die in Nederland wonen en ga je voor een topprestatie! Als je wint krijg je de ultieme beloning: een mooie rood-wit-blauwe trui die je daarna trots kunt dragen tijdens al jouw ritten!

PROGRAMMA


12.15 - 12.45 Afhalen rugnummers

 

13.15 - 14.05 NK statushouders 


14.15 - 15.15 Groepsrit met Daniël Abraham en Nahom Desale 


15.15 - 16.30 Finale WK Wielrennen kijken op TV 


17.00 - 17.15 Huldiging  


LOCATIE


You are in advanced mode.

You can turn it off in left sidebar. To use advanced options, you will need to enter your own Google Maps API Key.

Get Google API Key


AANMELDEN


Deelname is gratis en is toegankelijk voor alle statushouders die 18 jaar of ouder zijn. Je moet in het bezit zijn van een eigen racefiets en fietshelm. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot zondag 22 september. 


Deelnemerslijst (laatst geüpdate: 20 september)


Robel Michael 

Semere Mebrahtu 

Omer Mohammed 

Filimon Goytom 

Frezghi Fsahye Kfle 

Mengis Tekle 

Samuel Gebremeskel 

Merih Terefe 

Solomon Kidane 

Rehase Sele  

Samiel Abadi 

Kapital Araya 

Merhawi Gebremichael 

Hazem Darwiesh 

Beletse Haile 

Ermias Habte

Asmerom Gebremeskel


Meer informatie

Het NK Statushouders is een idee van BEAT renner Daniël Abraham en wordt georganiseerd door BEAT Cycling Club en NLtraining. 


Sport verbindt mensen en is een goede manier om de participatie te bevorderen. BEAT Cycling Club en NLtraining werken sinds 2018 samen om statushouders hierbij te helpen, met de focus op de wielersport. Daniël Abraham en Nahom Desale, beiden lid van de BEAT wegploeg, zijn de belangrijkste ambassadeurs van deze samenwerking.


Eerder dit jaar werd al de NLtalentenploeg in het leven geroepen om wielrennende statushouders wegwijs te maken in de Nederlandse wielersport en hen een betere wielrenner te maken. Daarnaast begeleiden Daniël en Nahom meerdere keren per jaar inspiratiesessies om statushouders te helpen om te beginnen met sporten.