Mijn winkelwagen

Sluiten

OVER BEAT

De uitdagers en avonturiers van het wielrennen

Wielrennen. De sport heeft al decennia lang een plek in de harten van miljoenen Nederlanders, Belgen en fietsfanaten van ver daarbuiten. Toch staat de professionele wielerwereld voor zware uitdagingen dit wielerjaar. Het coronavirus baant zich een weg door het peloton en de helden die ons normaal aan de buis laten kluisteren deze tijd van het jaar, zitten thuis. De koers is in rook opgegaan en de ploegen komen stuk voor stuk in de problemen.


 Het huidige model van het wielrennen staat al jarenlang ter discussie en wordt nu zwaar op de proef gesteld. En daarom houden we vast aan de missie die we in 2016 gestart zijn. Het bouwen van een duurzaam model in de professionele wielersport waarin we met de lancering van de eerste professionele wielerclub van eigenzinnige karakters, avonturiers en uitdagers pur sang de status quo van het huidige wielrennen uitdagen. Niet alleen, maar samen met een community van fans en liefhebbers van de fiets.


VISIE

When racing stops, BEAT continues

In het professionele wielrennen heeft de passie plaats gemaakt voor een wetenschappelijke benadering. De liefhebber wordt ondertussen op afstand vermaakt met zoethoudertjes. Inspireert het professionele wielrennen jou nog wel om de fiets op te springen en op zoek te gaan naar je eigen grenzen? 


Het gat tussen de gepassioneerde wielerliefhebber aan de ene kant en de tot wetenschap geëvolutioneerde profwereld is groter dan ooit. Té groot vinden wij. En daarom hebben wij de visie om met BEAT de liefhebber en professional weer dichter bij elkaar te brengen. Hoe? Door door de lifestyle van het wielrennen inzichtelijk te maken met onze profrenners als inspirators. Waarbij het niet gaat om de verslaggeving van de koers, maar om de beleving en het leven van een wielrenner, op én naast de fiets.


De BEAT Way of Life

Van de bescheiden groep originele rebellen in 2016 tot de race-winnende community van ruim 3,000 members, professionele renners en partners in 2020. BEAT is gegroeid, de prestaties verbeterd en de ambities zijn groter dan ooit. Wat niet veranderd is, is het DNA van iedereen in de BEAT community. Professionele baanrenners als Theo Bos en Matthijs Büchli, wegrenners als Jan-Willem van Schip en Stefano Museeuw en de inmiddels 3,000 aangesloten fans & fietsers, ze horen tot de grote groep uitdagers en avonturiers die bij BEAT het wielrennen inspireren op hun eigen unieke manier via de BEAT way of life.


BAANPLOEG

WEGPLOEG

FANS & FIETSERS


De ProTeam 2021 missie

Al in het begin van BEAT in 2016 hebben we de ambitie uitgesproken: het bouwen van een pro-continentale ploeg, of ProTeam in UCI slang. Een profploeg voor de rebellen en uitdagers van het peloton. In onze missie geven jou als liefhebber van de sport niet alleen een inkijkje in de BEAT-keuken. Nee, alle vastgeroeste deuren van het wielrennen gaan openen, je krijgt volledige transparantie in wat er zich afspeelt achter de gesloten deuren. 


De komende maanden hebben we jouw inspiratie hard nodig bij allerlei beslissingen die moeten worden genomen. Van rennerskeuzes tot de wedstrijdkalender, en van shirtdesigns tot shopaanbod.


The floor is yours.


De Tokyo missie

In 2019 ontvingen we het bericht dat het baanwielrennen op de schop gaat. Mogelijk slachtoffer: de baanrenners van BEAT. Het luidde een onzekere start van het Olympische jaar in. Er moest geantwoord worden, het liefst met de benen. Op 26 februari 2020 pakten de Nederlandse teamsprinters met Matthijs Büchli en Roy van den Berg op indrukwekkende wijze WK-goud in een nieuw wereldrecord. 


Daarna werd het stil in de baanwereld. Nog geen maand na het WK in Berlijn is het Olympische jaar opeens geen Olympisch jaar meer. Eén ding is zeker. Rebellen als Theo Bos, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Nicky Degrendele, Jan-Willem van Schip en Laurine van Riessen gaan de uitdaging graag aan. De Olympische Spelen komen terug in 2021, en deze 6 helden horen op dat podium. We gaan er als BEAT alles aan doen om ze op dat hoogste podium te krijgen in Tokyo.     


Word jij ook een member?

Als BEAT hebben we onze ambitie uitgesproken, nu nog waarmaken. Ben jij ook een uitdager en avonturier? Word dan een member. Waarom? Jouw support als member helpen in het bereiken van onze doelen. Hoe groter en hechter de BEAT community is, hoe vetter en aantrekkelijker BEAT is voor race organisaties, partners én - niet te vergeten - de grootste wielertalenten om zich bij BEAT aan te sluiten.

MEMBERSHIP

Word Member

 

SHOP

Leer Soigneren

 

EVENTS

Daag Jezelf Uit

 


DELEN: