Mijn winkelwagen

Sluiten

OVER BEAT

Uitdaging, avontuur en innovatie

Wielrennen. De sport heeft al decennia lang een plek in de harten van miljoenen Nederlanders, Belgen en fietsfanaten van ver daarbuiten. Toch staat de professionele wielerwereld voor zware uitdagingen. Het huidige business model van het wielrennen staat al jarenlang ter discussie. 


 Daarom zijn we in 2016 onze missie gestart: het bouwen van een duurzaam model in de professionele wielersport. Gefundeerd op een sterke identiteit en geworteld in een community met eigenzinnige karakters, avonturiers en uitdagers pur sang. We dagen hiermee de status quo van het huidige wielrennen uit. Niet alleen, maar samen met duizenden liefhebbers van de fiets. 


VISIE

Een community dat past bij de wielerbeleving van nu

In het professionele wielrennen heeft de passie en beleving plaats gemaakt voor een wetenschappelijke benadering. De liefhebber wordt ondertussen op afstand vermaakt met zoethoudertjes. Inspireert het professionele wielrennen jou nog wel om de fiets op te springen en op zoek te gaan naar je eigen grenzen?

De gewone fietser beweegt de tegenovergestelde kant op en beleeft wielrennen als een lifestyle en zoekt avontuur in gravel en bikepacking. Het gat met de tot wetenschap geëvolutioneerde profwereld is groter dan ooit. Té groot vinden wij. En precies daarom brengen wij de liefhebber en profwereld weer dichter bij elkaar

 Hoe? Door een lifestyle gedreven community van avonturiers en uitdagers op de fiets. Die elkaar inspireren en worden geïnspireerd door like minded profs. Dus geen profrenners met oogkleppen op, maar ultieme uitdagers, buitenbeentjes en gepassioneerde liefhebbers. 

Een community van uitdagers en avonturiers

Van de bescheiden groep originele rebellen in 2016 tot een ‘race-winning’ community met een eigen UCI Continentale wegploeg en een UCI baanploeg in 2020. BEAT is hard gegroeid, de prestaties zijn opvallend en de ambities zijn groter dan ooit. 


Wat niet veranderd is, is het DNA van iedereen in de BEAT community. Baanrenners als Theo Bos en Matthijs Büchli, wegrenners als Jan-Willem van Schip en Stefano Museeuw en de inmiddels 3,000 aangesloten fans & fietsers, ze horen tot de grote groep uitdagers en avonturiers die bij BEAT het wielrennen inspireren op hun eigen unieke manier.


BAANPLOEG

WEGPLOEG

FIETSERS


De ProTeam 2021 missie

Al in het begin van BEAT in 2016 hebben we de ambitie uitgesproken: het bouwen van een pro-continentale ploeg, of ProTeam in UCI slang. De stap van geen ploeg naar een ploeg op het continentale niveau was al groot maar we blijven onze ambitie in het vizier houden. 


In onze missie geven jou als liefhebber van de sport niet alleen een inkijkje in de BEAT-keuken. Nee, alle vastgeroeste deuren van het wielrennen gaan openen, je krijgt volledige transparantie in wat er zich afspeelt achter de gesloten deuren. 


De Tokyo missie

In 2019 ontvingen we het bericht dat het baanwielrennen op de schop gaat. Mogelijk slachtoffer: de baanrenners van BEAT. Het luidde een onzekere start van het Olympische jaar in. Er moest geantwoord worden, het liefst met de benen. Op 26 februari 2020 pakten de Nederlandse teamsprinters met Matthijs Büchli en Roy van den Berg op indrukwekkende wijze WK-goud in een nieuw wereldrecord. 


Daarna werd het stil in de baanwereld. Nog geen maand na het WK in Berlijn is het Olympische jaar opeens geen Olympisch jaar meer. Eén ding is zeker. Rebellen als Theo Bos, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Nicky Degrendele, Jan-Willem van Schip en Laurine van Riessen gaan de uitdaging graag aan. De Olympische Spelen komen terug in 2021, en deze 6 helden horen op dat podium. We gaan er als BEAT alles aan doen om ze op dat hoogste podium te krijgen in Tokyo.  


Word jij ook een member?

Als BEAT hebben we onze ambitie uitgesproken, nu nog waarmaken. Ben jij ook een uitdager en avonturier? Word dan een member. Waarom? Jouw support als member helpen in het bereiken van onze doelen. Hoe groter en hechter de BEAT community is, hoe vetter en aantrekkelijker BEAT is voor race organisaties, partners én - niet te vergeten - de grootste wielertalenten om zich bij BEAT aan te sluiten.


DELEN: 


Onze partners in crime

Check ook eens ons community-driven partner model.