Mijn winkelwagen

Sluiten

OVER BEAT


WIJ ZIJN NIET ALLEEN EEN PROFESSIONELE WIELERPLOEG. WIJ ZIJN EEN WIELERCLUB. 

Het begon allemaal met een droom: wielerliefhebbers toegang geven tot de professionele wielersport. Voor de komst van BEAT Cycling Club was dit alleen weggelegd voor insiders. Het profwielrennen was gesloten, passief en sterk gericht op winnen en de naamgevende sponsors. ‘Dat moet anders kunnen!’, dachten de oprichters.


In 2016 hebben wij BEAT Cycling Club opgericht vanuit de ambitie om de professionele wielersport blijvend te veranderen. Om wielerliefhebbers te inspireren en te betrekken, hebben we professionele wielerploegen opgericht vanuit een clubstructuur, zoals in andere sporten gebruikelijk is. 


Hiermee breken we tegelijkertijd met de huidige kwetsbare structuur in het profpeloton (waar momenteel een hoofdsponsor de enige financiële levensader van een ploeg is) door het realiseren van nieuwe inkomstenbronnen naast partnerships zoals lidmaatschappen en de Club Store. Een broodnodige ontwikkeling voor het wankele model zoals dat nu gangbaar is.WIELERPLOEGEN VANUIT 

DE CLUBSTRUCTUUR

BEAT lanceerde in de zomer van 2017 de eerste commerciële UCI baanploeg in de historie van de Nederlandse baansport, met wereldtoppers als Theo Bos, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Nicky Degrendele en Laurine van Riessen. De ploeg is reeds succesvol met overwinningen tijdens wereldbekers, WK's, EK's en NK's. In 2018 heeft BEAT een UCI continentale wegploeg opgericht die actief is in het profpeloton en won in de afgelopen twee jaar 8 UCI wedstrijden.WE BESTAAN OM 

ONZE LEDEN TE INSPIREREN MET VERHALEN EN UITDAGINGEN

Ruim twee jaar later is BEAT de grootste en snelst groeiende wielerclub van de Benelux met meer dan 2.200 leden. We inspireren wielerliefhebbers met een inkijk achter de schermen, het delen van kennis en aanbieden van producten via onze professionele wielerploegen. 


Als club organiseren we regelmatig evenementen, online challenges en een doorlopend aanbod die wielerliefhebbers uitdagen.