Mijn winkelwagen

Sluiten

OVER BEAT


EEN WIELERCLUB VOL AMBITIE

BEAT heeft in 2016 het professionele clubmodel geïntroduceerd in de wielersport. Met meer dan 1800 leden en een professionele baan- en wegploeg zijn we inmiddels uitgegroeid tot de grootste wielerclub van de Benelux. Wat onze uitdaging is als club? Onze leden, van beginners tot profrenners, inspireren en de omgeving bieden om de beste versie van zichzelf te worden. 


 Om dat te kunnen blijven realiseren bouwen we de club steeds verder uit. Zo zijn we constant bezig om het aanbod voor onze leden uit te breiden, bereiden we onze baanrenners zo goed mogelijk voor op de Olympische Spelen van 2020 en bouwen we aan een toekomstbestendige wegploeg waarmee we de ambitie hebben om in de toekomst mee te doen aan de Tour de FranceVOLG DE HELDEN 

VAN NU EN STRAKS

Met een professionele baan- en wegploeg heeft de club eigen topsporters in huis, die altijd bezig zijn het maximale uit zichzelf te halen. Helden van nu met wereldtitels en Olympische medailles op zak, maar ook de helden van straks die ervan dromen om met ons in de Tour de France te staan. Volg de verhalen van dichtbij en steun deze atleten naar het hoogst haalbare.EEN CLUB VOOR 

IEDERE WIELRENNER

BEAT is de club voor wielrenners die zichzelf uitdagen en het maximale uit hun mogelijkheden halen. Net zoals dat we onze topsporters de omgeving bieden om het maximale uit zichzelf te halen, doen we dat ook voor jou.


ONZE HISTORIE
16 NOVEMBER

2016

BEAT Cycling Club wordt officieel gelanceerd tijdens het Wielerpassie Festival in Rosmalen. 


23 DECEMBER

2016

Wielertalent Piotr Havik wordt de eerste ambassadeur van de club en zal de eerste renner zijn die de clubkleuren vertegenwoordigt in wedstrijden. 

31 JANUARI

2017

Vijfvoudig wereldkampioen baanwielrennen Theo Bos sluit zich aan bij de club en spreekt de ambitie uit om een professionele baanploeg op te richten binnen.

11 MAART

2017

Theo Bos behaalt de eerste professionele overwinning voor BEAT tijdens het internationale sprint- en keirintoernooi in Alkmaar.

26 MAART

2017

De club bestaat inmiddels uit 250 pioniers, de naam van het lidmaatschap destijds. Deze leden ontmoeten elkaar tijdens de eerste BEAT Rides en brainstormsessies. 

25 JUNI

2017

Piotr doet mee aan het NK wielrennen in Montferland, waarmee de clubkleuren voor het eerst live op TV te zien zijn. Na een sterke wedstrijd eindigt hij als 22ste.

9 AUGUSTUS

2017

De eerste professionele wielerploeg binnen de clubstructuur is een feit! BEAT kondigt haar baanploeg aan met Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg. 

1 OKTOBER

2017

Het eerste BEAT clubkampioenschap vindt plaats in Amersfoort. Joost van Wijngaarden en Lonneke van Schaik tonen zich de sterkste op de fiets en in de quiz.

25 OKTOBER

2017

De BEAT wegploeg wordt aangekondigd. De ploeg die debuteert op continentaal niveau moet in de toekomst het eerste clubteam worden in de Tour de France. 

4 NOVEMBER

2017

Matthijs Büchli wint op imposante wijze de keirin tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Poolse Pruszków. Het eerste wereldbekersucces voor de club!
27 FEBRUARI

2018

Na een succesvol debuutseizoen van de baanploeg met in totaal 5 wereldbekermedailles, sleept Matthijs Büchli in de teamsprint de eerste regenboogtrui binnen. 
1 MAART

2018

Tijdens een ijskoude editie van de Ster van Zwolle maakt de BEAT wegploeg haar officiële debuut. Bas Tietema tekent voor een 11de plaats in deze Topcompetitiekoers.
12 MEI

2018

Uitgerekend Piotr Havik wint de eerste UCI-wegwedstrijd in de clubgeschiedenis door op indrukwekkende wijze de Ronde van Overijssel op zijn naam te schrijven.
15 OKTOBER

2018

Laurine van Riessen en Nicky Degrendele voegen zich bij de BEAT baanploeg en worden daarmee de eerste vrouwelijke profleden van de club. 
26 JANUARI

2019

Theo Bos pakt een historische overwinning op de wereldbeker keirin in Hongkong. Voor het eerst in 13 (!) jaar wint hij weer een individuele wereldbekerwedstrijd.
4 MAART

2019

Na een sterk tweede wereldbekerseizoen, kent de BEAT baanploeg een succesvol WK. Roy en Matthijs pakken goud op de teamsprint en Matthijs wint de Keirin. 
9 MAART

2019

Martijn Budding wint de eerste etappekoers in de geschiedenis van de club in de Ronde van Rhodos. 

MAAK DEEL UIT VAN DIT AVONTUUR 

EN DE GESCHIEDENIS DIE WE SCHRIJVEN