Mijn winkelwagen

Sluiten
Sprinten, sprinten, sprinten

In het kort

2020

Het BEAT Sprint Project

" Om te zien waar de kansen liggen om in 2020 te kunnen scoren en zichtbaar te zijn, hebben we het programma van de voorgaande twee seizoenen goed geanalyseerd. De conclusie was helder. We hebben renners voor de vroege ontsnapping, voor een late uitval en met Jan-Willem van Schip voegen we daar dit jaar een belangrijke troef aan toe, maar we komen tekort in koersen die eindigen in een sprint. Terwijl een groot deel van wedstrijden binnen ons programma wordt beslist met een sprint in een grote al dan niet selectieve groep. 


 Een idee was geboren: een sprintproject bouwen waarmee je de wielersport gaat veroveren. Maar hoe doe je dat?"


Lees het hele artikel over het BEAT Sprint Project.


In week 2 hebben we Bas van der Kooij en Luuc Bugter gevolgd tijdens een bezoek aan Theo Bos in Monaco  om daar de eerste meters te maken. Tijdens hun verblijf zijn er specifieke sprint trainingen gedaan, werd kennis gedeeld, beelden geanalyseerd maar ook kracht en duurvermogen getraind.


DAG 4: Dinsdag 14 januari

20:08

Tot hier 


Tot hier volgen we Bas van de Kooij en Luuc Bugter. Beide blijven nog een paar dagen in het zonnige Monaco om daar verder te trainen. Wij pakken deze blog weer op tijdens het trainingskamp in Spanje van 28 januari tot 6 februari.

20:08

Theo in de sportschool


17:10

Sprint explosie


08:41

Het materiaal voor 2020 is in orde

Naast de sprinttraining deze week is het ook tijd voor Bas van der Kooij om aan de fiets te wennen. Ook dit jaar rijden we weer op de KOGA


Een full carbon race monster, met Shimano R8000 schijfremmen. Reynolds wielen (AR 41) en Schwalbe banden (One, clincher tubeless ready) en overige materialen van XLC.


BEAT Cycling

06:46

Fietsen en krachthonk

Dag 4 en We zitten midden in de trainingsweek. Intensieve dagen worden afgewisseld met hersteldagen. Wat staat er vandaag op het programma? Theo Bos kun je vandaag in het honk vinden voor krachttraining. Bas van der Kooij en Luuc Bugter stappen op de fiets, kilometers maken.


DAG 3: Maandag 13 januari

17:46

Het voordeel van klimmen

09:36

Het programma van dag 3

Vandaag gaan Bas van der Kooij en Luuc Bugter weer trainen met Theo Bos. Op het programma staat starttraining: sprinten vanuit een lage snelheid. 


Voor Luuc staat de training van vandaag in het teken van de lead-out, voor Bas in het teken van afmaken.

DAG 2: Zondag 12 januari

18:17

De route van Luuc en Bas van vandaag


17:41

Vers van de pers: eerste beelden van de lead-out training


10:07

Het programma voor dag 2

Voor Bas van der Kooij staat er een 4 uur durende duurtraining op het programma, opladen voor de sprinttraining van dag 3.


Luuc Bugter doet ook een FTP test vandaag.


10:01

Theo Bos vat dag 1 nog even samen: genoten

DAG 1: Zaterdag 11 januari

18:32

Bas had het een beetje zwaar op de eerste training 

Even rustig inkomen de eerste dag? Theo Bos denkt daar heel anders over. Niks daarvan. Bas en Luuc mochten meteen aan de bak. 30 seconden sprintjes en lead-out training. Luuc vat de dag samen: "sprinten gaat niet vanzelf".

16:13

Volg de Royal Monaco training ook op Instagram

Volg ook op Instagram voor meer, meer, meer over de sprinttraining in Monaco:


Theo Bos / Bas van der Kooij / Luuc Bugter


BEAT Cycling Club

16:09

We gaan beginnen in Monaco!