Mijn winkelwagen

Sluiten

SUPPLEMENTEN


FIETSAMBITIES BINNEN EEN DRUK LEVEN

Als fanatieke wielrenner combineer je je fietsambities vaak met een drukke baan, een gezinsleven en sociale activiteiten. DIt kan ervoor zorgen dat je je niet altijd geestelijk en lichamelijk topfit voelt en dat ten koste gaat van je prestatie. Goede voeding en de juiste supplementen kunnen je hierbij helpen. Daarom hebben wij voor jou op een rijtje gezet welke supplementen specifiek voor wielrenners een goed idee zijn.MAGNESIUM

Bij zware inspanning haal je veel energie uit door ATP (Adenosine-tri-fosfaat) aan te maken en hierbij speelt magnesium een rol.  Door fysieke en mentale stress daalt de hoeveelheid magnesium, terwijl er juist meer nodig is. Door een tekort kan de prestatie achteruitgaan, omdat de spierfunctie niet optimaal werkt, de energiehuishouding verstoord raakt en krampen het sporten bemoeilijken.

MULTIVITAMINE

Onderzoek wijst uit dat slechts 2% van de Nederlanders elke dag eet volgens ‘De Schijf van Vijf’. Dat betekent dat 98% van de mensen daardoor per definitie onvoldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vitamines en mineralen zijn betrokken bij optimaal bewegen, zowel voor topsporters als voor recreanten. Alleen al daarom is de multivitamine van Plantina heel erg belangrijk. Voor iedereen, maar zeker voor mensen die een gezonde en actieve levensstijl nastreven. 

ERWTEN-EIWITPOEDER

Erwten-eiwit is noodzakelijk voor je lichaam en is een volwaardige bron van eiwitten, omdat ze aminozuren bevatten. Aminozuren kun je zien als de bouwstenen van eiwitten en bevorderen het herstel en behoud van spieren bij sportieve inspanningen. Erwten-eiwit poeder heeft een zeer goed aminozuurprofiel, doordat het alle aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft. VOORBEELDBLOG


Fit zijn tijdens donkere wintermaanden

Om fit de winter door te komen is een goede weerstand essentieel, maar juist die winter is niet gunstig voor je weerstand. Kunnen supplementen je daarbij helpen? Laurine van Riessen is als baanwielrenster (en voormalig schaatsster) gewend om topfit te moeten zijn in de wintermaanden: “Met de wintermaanden wordt het nu natuurlijk veel kouder en is je weerstand wat lager. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik mijn vitamines goed blijf aanvullen, zoals bijvoorbeeld vitamine D, omdat ik nu minder zonlicht krijg dan in de zomer.”


Mischa Strijder, directeur van Plantina vult Laurine aan: “Vitamine D is een van de weinige vitamines die je lichaam deels zelf aanmaakt. Het lichaam maakt vitamine D aan door de invloed van zonlicht op de huid. In de winter krijg je inderdaad minder zonlicht, zoals Laurine al aangeeft. Bovendien is de kracht van de zon onvoldoende. Dit zorgt er samen voor dat je aanzienlijk minder vitamine D binnen krijgt.”


Minder vatbaar zijn voor griep en verkoudheid

Naast vitamine D, zijn ook vitamine C en multivitaminen belangrijk. Maar waarom? Strijder vervolgt: “Vitamine C is veruit de bekendste vitamine. Het heeft in het lichaam een functie als antioxidant en is nodig voor de vorming van bindweefsel, het in stand houden van de weerstand en voor een goede opname van ijzer. Bij een tekort aan vitamine C kan je weerstand afnemen.”

“Daarnaast is Multivitamine voor iedereen een mooie dagelijkse aanvulling. De Multivitamine is hoog gedoseerd en bevat het totale B-complex en antioxidanten.” 


Voor Laurine is dit totaalpakket doorslaggevend: “Voor mij zijn deze vitamines altijd heel belangrijk, omdat ik veel onderweg ben door het reizen naar de wedstrijden. Er zijn dan veel mensen met griepjes en verkoudheid in de buurt en dan wil ik zorgen dat mijn weerstand zo goed mogelijk is.” 


Voordeel op Plantina winterpakket

Omdat deze combinatie van vitaminen in de winter zo bruikbaar zijn voor een goede weerstand heeft Plantina een winterpakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit Vitamine C, D en Multivitamine en bevat voldoende supplementen om 3 maanden mee vooruit te kunnen.

Dit pakket biedt al 15% korting ten opzichte van het kopen van de losse verpakkingen, maar daar krijg jij nu nog eens 5% extra bovenop met de code BEAT-Winter-5.

Bestel het winterpakket hier!

WIN EEN BEAT OUTFIT
IN DE PLANTINA SHOP

 


BESTEL ÉÉN VAN ONZE AANBEVOLEN SUPPLEMENTEN
VOOR WIELRENNERS IN DE WEBSHOP VAN PLANTINA
EN MAAK KANS OP EEN VOLLEDIGE BEAT OUTFIT!


LAURINE VAN RIESSEN: 

"Ik wil niets aan het toeval overlaten wanneer ik topfit moet zijn, dus vul ik mijn dagelijkse voeding aan met supplementen."