Mijn winkelwagen

Sluiten

BAANPLOEG

De Tokyo missie

Het is 26 februari 2020, in Berlijn staat het koningsnummer van het WK Baanwielrennen op punt van beginnen. In de maanden ervoor is er een bom gelegd onder het voortbestaan van de BEAT baanploeg. Het baanwielrennen moet op de schop en de Olympische Spelen in Tokyo zouden wel eens het laatste huzarenstukje kunnen worden van onze rebellen in het baanwielrennen. Er moet geantwoord worden, het liefst met de benen, en het WK in Berlijn is de laatste mogelijkheid voor Tokyo. Op 26 februari pakken de Nederlandse teamsprinters met Matthijs Büchli en Roy van den Berg goud in een nieuw wereldrecord. 


Daarna werd het stil in de baanwereld. Nog geen maand later is het Olympische jaar opeens geen Olympisch jaar meer,  kunnen de ambities voorlopig weer terug in de kast. En leeft nog altijd de vraag: hoe staat het met het voortbestaan van de BEAT baanploeg de aankomende jaren.   


Eén ding is zeker. Rebellen als Theo Bos, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Nicky Degrendele, Jan-Willem van Schip, Laurine van Riessen en Daniel Abraham gaan de uitdaging graag aan. De Olympische Spelen komen terug in 2021, en deze 7 helden horen op dat podium. We gaan er als BEAT alles aan doen om ze op dat hoogste podium te krijgen in Tokyo.  


Uitdagingen tijdens de Tokyo missie

De Tokyo missie gaat onverminderd door. 

Op weg naar 2021 kan je onderstaande uitdagingen verwachten.   

Goud op WK in Berlijn

Keep Us On Track

 

COVID-19

Medaille op Zomer- en Winterspelen voor Laurine

Goud in Tokyo

Goud op de 

Paralympische Spelen


Onze partners in crime

Check ook eens ons community-driven partner model.


EEN MEDAILLE OP DE WINTER- EN ZOMERSPELEN

Laurine van Riessen kan de eerste Nederlander worden die een medaille weet te winnen op zowel de Olympische winter- als zomerspelen. Precies 10 jaar geleden wist Laurine derde te worden op de 1000m. Nee niet in het wielrennen, maar in het langebaanschaatsen. 

Gaat het Laurine lukken om historie te schrijven? 

COVID-19

Het coronavirus heeft zich een weg gebaand in het wielrennen. Het volledige voorjaar wordt er niet gekoerst en ook de koersen vanaf de zomer ondervinden de impact. Ook de Olympische en Paralympische Spelen blijven niet gespaard. Het grootste sportevenement van het jaar is doorgeschoven naar 2021. 


Een unieke gebeurtenis met grote impact voor onze baanrenners. De voorbereidingen zijn gestaakt en de ambities moeten worden uitgesteld met een jaar. Een uitdaging voor onze zeven gegadigden voor Olympisch goud. 

GOUD OP DE OLYMPISCHE SPELEN IN TOKYO

Gaat het ons lukken? We hebben kandidaten genoeg. 

Jan-Willem op het omnium, de puntenkoers of de madison.

Matthijs Büchli op de teamsprint, de keirin of de sprint.
Roy van den Berg op de teamsprint.

Theo Bos op de keirin of de kilometer.

Laurine van Riessen op de keirin of de sprint.
Nicky Degrendele op de keirin. 

GOUD OP DE PARALYMPISCHE SPELEN IN TOKYO

Ook op de Paralympische Spelen zijn we weer actief. Met Daniel Abraham. Kan hij het succes van Rio evenaren in Tokyo. De ambitie en uitdaging zijn duidelijk: goud!