Mijn winkelwagen

Sluiten

EEN GOED PLAN EN SLIMME TRAININGMAAK EEN PLAN EN 

START JE TRAINING


Wanneer je jezelf een uitdaging hebt gesteld is het belangrijk om een plan te maken en te beginnen met je voorbereiding. Om de beste versie van jezelf te zijn op het 'moment suprême' moet je weten wat je moet kunnen, hoe je daarvoor traint en welke tools je daarbij kunt gebruiken.   "Training maakt je slechter, van rusten word je beter!Wilbert Broekhuizen (trainer wegploeg)


1

WHAT DOES IT TAKES?


Voordat je begint met je voorbereiding, stel je jezelf een belangrijke vraag: what does it takes? Ga bij jezelf na wat je moet kunnen om straks jouw uitdaging te halen. 


Kijk daarbij verder dan het fysieke aspect, dus welk type inspanning je moet kunnen. Misschien moet je wel heel veel kunnen eten en drinken om een lange tocht te volbrengen of is het juist van belang dat je een optimale concentratie hebt om in de juiste ontsnapping te zitten in een wedstrijd. 


Maar voordat je antwoord geeft op die vraag, is het belangrijk dat je de basics van de trainingsleer begrijpt."Ik deel mijn seizoen op in periodes waarin ik specifiek voor mijn hoofddoel train.
De korte baanonderdelen vragen een hele andere voorbereiding dan wegkoersen van 200 kilometer" - Daniël Abraham


2
KIES DE JUISTE TRAININGSVORMEN


Nu je weet wat je moet kunnen om te presteren op het moment van jouw uitdaging, is het tijd om te beginnen met trainen. Een heuvelachtige toertocht vraagt bijvoorbeeld om duurtraining en kortere intervaltraining, terwijl je voor een Gran Fondo juist weer langere en minder intensieve blokken moet trainen voor de lange beklimmingen.


Door effectief te trainen, in plaats van simpelweg kilometers maken, kun je in korte tijd veel meer resultaat boeken. Dit betekent dat je sneller verbetert boekt met korte intensieve trainingen dan lange fietsritten.. Perfect voor na een werkdag dus. Dit kan je echter niet elke dag doen. Dus maak een goede planning (stap 3)."In de afgelopen twee seizoenen heb ik laten zien hoe effectief het is om gefocust toe te werken naar een aantal geplande piekmomenten" - Piotr Havik


3

MAAK EEN SCHEMA VOOR JEZELF


Het is dus belangrijk om effectief te trainen. Plan je training (eventueel met een coach) per week of per periode en hou rekening met de arbeids-rust relatie. Houd daarbij ook rekening met je werk, gezin of andere zaken die energie vragen. 


In trainingen ‘breek’ je af en in ‘rust’ bouw je op. Het lichaam moet de tijd krijgen om de trainingsprikkel te verwerken en zichzelf te verbeteren. Dit betekent dat er na een intensieve training(speriode) er een rustige training(speriode) tegenover moet staan. De beste raadgever om naar te luisteren is hierbij nog altijd je eigen lichaam. 


VOORDELEN VOOR LEDEN


Onze topsporters maken gebruik van diverse tools van onze partners die hen helpen met trainen voor hun grote doel.
Als lid van BEAT ontvang ook jij voordelen op dezelfde producten die je helpen om het maximale uit jezelf te halen.

TRAIN EFFECTIEVER

MET EEN 4IIII VERMOGENSMETER


10% VOORDEEL

 
VANAF MEDIO APRIL


EEN STRAK TRAININGSPLAN

MET DE TODAY'S PLAN SOFTWARE


30% VOORDEEL
EXTRA CLUB STORE DEALS

IN DE BEAT CLUB UPDATE


EXCLUSIEF VOOR PREMIUM LEDEN

 


4
MAAK GEBRUIK VAN DATA


Meten is weten. En tegenwoordig kun je heel veel meten!


Strava is een fantastisch instrument om je fietsactiviteiten vast te leggen. Gebruik een hartslagmeter of, nog beter, een vermogensmeter. Hou alles bij in een logboek of gebruik een geavanceerder programma zoals Today's Plan, maar zorg dat je je data vastlegt! 


Wanneer je naar je doel toewerkt kun je leren van je persoonlijke proces. Je gaat patronen herkennen en sterke punten en valkuilen komen eerder in zicht!