Mijn winkelwagen

Sluiten

VERMOGENSMETERSMETEN IS WETEN


Wat is vermogen?

Vermogen is de hoeveelheid energie die je overbrengt op de fiets, uitdrukt in watt. Als je effectief wil trainen is het heel interessant om precies te weten wat jouw output is, dus hoeveel vermogen (watt) je levert. Een vermogensmeter levert jou die informatie.


Waarom een vermogensmeter?

Er zijn ook nog andere manieren om data te verzamelen die je helpen om de juiste training te doen, zoals je snelheidsmeter en je hartslagmeter. Deze hebben echter ook hun beperkingen. Je snelheid is natuurlijk erg afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en het gekozen materiaal. 


Je hartslag geeft al een beter beeld, maar ook die informatie is niet volledig betrouwbaar. Zo reageert je hartslag altijd met een vertraging op de inspanning die je levert. Daarnaast wordt je hartslag constant beïnvloed door externe factoren, zoals de temperatuur, vermoeidheid of spanning. 


Een vermogensmeter geeft de exacte weergave van wat je doet, ongeacht de omstandigheden. En in combinatie met die snelheidsmeter en hartslagmeter kun je jouw vermogensdata nog beter in zijn context plaatsen. 


4iiii vermogensmeters

Om effectief te trainen en zoveel mogelijk te kunnen leren van trainings- en wedstrijddata, maakt de BEAT wegploeg gebruik van de vermogensmeters van 4iiii. Ook World Tour ploegen gebruiken de technologie van deze vermogensmeter. De vermogensmeter wordt gemonteerd geleverd aan een 'crankarm' en is dus heel gemakkelijk om zelf te installeren. 


10% korting voor BEAT leden

Om jou te helpen effectiever te trainen, ontvang je als lid van BEAT 10% voordeel op de 4iiii vermogensmeters in de Club Store! Zodra je bent ingelogd als lid wordt de prijs automatisch voor jou aangepast. 


BEKIJK DE ANDERE LEDENVOORDELEN