Mijn winkelwagen

Sluiten

Nieuwe pro members versterken de wegploeg in 2021

Topsport  /  5 Min  /  door William van der Staaij

De BEAT community groeit, en hard ook! Steeds meer avonturiers en uitdagers vinden de weg naar BEAT. Naast de amateurfietsers voegen zich nu ook vijf nieuwe profs bij onze community. Zij gaan samen met onder andere Jan-Willem van Schip onderdeel uitmaken van de wegploeg in 2021. Eerder maakten we al de contractverlengingen bekend van Jan-Willem van Schip, Luuc Bugter, Marten Kooistra, Yves Coolen en Stefano Museeuw.


Welkom Herman ten Kate

PRO MEMBER VANAF 2021

Herman ten Kate komt volgend jaar uit voor de BEAT wegploeg! Hij is klaar om zijn Bucketlist verder af te vinken. Community manager, avonturier op de fiets en vanaf komend jaar ook nog eens professioneel wielrenner.

Herman is al vanaf de oprichting van BEAT werkzaam voor de organisatie en gaat zijn wegprogramma combineren met een alternatief programma en zijn huidige werkzaamheden. Binnen de BEAT community staat Herman bekend als een wielrenner die constant in het diepe springt en daarmee andere fietsers inspireert. 

“Ik hou ervan om mezelf elk jaar weer voor nieuwe uitdagingen te stellen die me dwingen om buiten mijn comfortzone te gaan. En dit is by far de grootste uitdaging tot nu toe, maar wat vaststaat is dat ik heel veel ga leren. Daarom ga ik mijn verhaal ook van A tot Z delen om andere fietsers te inspireren. Daarnaast blijf ik actief met bikepacken, fixed gear racen en andere nieuwe avonturen.”
 
Welkom bij de BEAT wegploeg, Herman!


Welkom Taco van der Hoorn

PRO MEMBER VANAF 2021

Taco van der Hoorn sluit zich aan bij de BEAT Community in 2021! Hij is de vijfde versterking voor de wegploeg, na de al eerder aangekondigde Yoeri Havik, Sven Burger, Jules Hesters en Jordy Bouts. Afgelopen twee seizoenen verdedigde Taco de kleuren van Jumbo-Visma. Daarvoor reed hij bij Roompot, waar hij ook al ploeggenoot was van zijn huisgenoot en trainingsmaat Jan-Willem van Schip. Ook wist hij onder andere een etappe in de BinckBank Tour en de Primus Classic te winnen.

"Ik heb voor BEAT gekozen omdat zij op dit moment de beste continentale ploeg zijn. Ik denk dat zij een optimaal klimaat creëren om te presteren en uitslagen te rijden."

Bij BEAT Cycling gaat Taco ook de performance afdeling ondersteunen met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in de World Tour en tijdens zijn studie Bewegingswetenschappen.
 
Welkom Taco!


Ga Yoeri, Sven, Jules, Jordy, Taco en Herman achterna
en word ook BEAT
Member!

In de BEAT Community komen ultieme uitdagers, buitenbeentjes en gepassioneerde liefhebbers van de fiets bij elkaar.

Welkom Jordy Bouts

PRO MEMBER VANAF 2021

Jordy Bouts komt de BEAT Community versterken in 2021! Na het bijtekenen van Yves Coolen en Stefano Museeuw en de komst van Jules Hesters is Jordy Bouts de vierde Belg die deel zal uitmaken van onze wegploeg in 2021. Afgelopen seizoen kwam Jordy uit voor het Belgische continentale team Tarteletto - Isorex. 

"BEAT Cycling heeft een hele fijn community en daar wil je gewoon bijhoren. Ik kijk er erg naar uit om samen met de ploeg de professionele wielersport dichter bij de community te brengen."
 
Welkom Jordy!


Welkom Jules Hesters

PRO MEMBER VANAF 2021

Jules Hesters komt naar BEAT Cycling! Vanaf 2021 maakt hij, net als de eerder aangekondigde Yoeri Havik en Sven Burger, deel uit van onze wegploeg. Afgelopen seizoen kwam Jules nog uit voor de Belgische opleidingsploeg EFC-LR Vulsteke. In de afgelopen jaren maakte Jules naam op de baan. Als belofte werd hij afgelopen seizoen Europees kampioen op de afvalkoers en in de winter van 2019-2020 pakte hij nog de Belgische titel achter de derny. 

"Jules is met zijn 21 jaar de Benjamin van onze wegploeg. Komend jaar gaat Jules ervaring opdoen in de grote koersen en gaan we aan de slag met het verder ontwikkelen van zijn sprint op .2 niveau", vertelt teammanager Geert Broekhuizen. 

Welkom Jules!


Welkom Sven Burger

PRO MEMBER VANAF 2021

Hardrijder Sven Burger komt naar BEAT Cycling! Vanaf 2021 maakt hij, net als de eerder aangekondigde Yoeri Havik, deel uit van onze wegploeg. Sven komt over van de SEG Racing Academy, waar hij de afgelopen twee seizoenen actief was.

Vorig jaar reed Sven nog naar een vijfde plaats in Veenendaal-Veenendaal en kwam hij in Slag om Norg als zesde over de streep. "Ik ben super blij dat ik volgend jaar onderdeel ben van de BEAT Cycling community. Het combineren van een wegprogramma met mijn persoonlijke bucketlist-programma is een jongensdroom voor mij. De visie achter BEAT, en vooral de community, vind ik interessant en daar wil ik graag aan bijdragen. "

Welkom Sven!


Welkom Yoeri Havik

PRO MEMBER VANAF 2021

De koning van de koppelkoers - Yoeri Havik - komt de BEAT Community versterken in 2021! De uitdager pur sang heeft wat we noemen 'het echte BEAT dna' en is daarom ook de gedroomde aanvulling als pro member in onze community. We gaan Yoeri zowel op de weg als op de baan zien. En ja, het is waanzinnig om het droomkoppel Van Schip-Havik nu in één ploeg in actie te zien! 

Vorig jaar behaalden zij op de Europese Spelen in Minsk én tijdens het EK in Apeldoorn samen de zilveren medaille. Dit jaar wonnen ze tijdens de Wereldbeker van Milton de koppelkoers, reden ze samen op het WK in Berlijn en waren ze in Denemarken een klasse apart in de Driedaagse van Kopenhagen. Havik: “We vullen elkaar aan op verschillende vlakken, terwijl we ook hetzelfde zijn: het liefst vliegen we er vanaf de eerste sprint in.”

"Het grote voordeel van BEAT Cycling is dat ik met Jan-Willem kan samenrijden. Het gaat bij deze ploeg niet voorkomen dat hij een etappekoers rijdt en ik thuis zit of andersom. De wedstrijd- en trainingsprogramma’s op de weg én op de baan kunnen we afstemmen.”

Welkom Yoeri!


Vijftal verlengt contract


Eerder maakten we al bekend dat een vijftal van onze huidige wegrenners hun contract hebben verlengd. Afgelopen jaar verwelkomden we Jan-Willem van Schip in onze community en wegploeg. Dat we ook in 2021 de wielerwereld samen blijven uitdagen is het resultaat van ons gezamenlijke uitdagers-dna. Ook Luuc Bugter, Marten Kooistra, Yves Coolen en Stefano Museeuw zien we komend jaar in de BEAT kit. 

Aan het einde van dit jaar neemt de wegploeg afscheid van Nahom Desale, Bas van der Kooij, Guillaume Seye, Alex Mengoulas en Adam Lewis. Ook nemen we vanaf komend seizoen afscheid van Daniel Abraham. Daniel gaat zich volledig richten op zijn Paralympische ambities via een individueel programma. Wij wensen hem veel succes in zijn road naar Tokio en danken hem voor zijn bijdrage aan BEAT in de afgelopen drie jaren.


Lees meer over het aankomende seizoen:


DELEN: 


Shop onze 
Cycling Apparel
Race onze 
Bucketlist
Word ook 
Member