Winkelwagen

NIEUWS

BEAT REKENT OP WONDERBENEN IN DE SCHELDEPRIJS

3 april 2024

Dit jaar staan we voor het vierde jaar op rij aan de start van de Scheldeprijs! Tijdens de race rijdt het Eerste Team met speciale helmen, waarop twee opvallende roze benen zijn geplakt met de tekst “3000 wonderbenen”. We vinden namelijk dat elke amateurwielrenner boven zichzelf kan uitstijgen en daarom beschikt over twee ‘wonderbenen’. Met deze actie willen we al onze 1500 clubleden in het zonnetje zetten.

Die wonderbenen zullen ook hard nodig zijn om als Continentale ploeg wat uit te richten tegen de wereldtop, in de week tussen Vlaanderen en Roubaix. “De helmstickers worden onze talisman deze wedstrijd. Er staan 14 BEAT-benen aan de start, maar wetende dat we als club met 3000 wonderbenen zijn, hopen we op magische krachten. Hopelijk kunnen we net als voorgaande jaren weer een opvallende koers rijden en clubleden inspireren om hun eigen wonderbenen aan het werk te zetten.” aldus Herman ten Kate, mede-oprichter van BEAT Cycling Club.


"Die leden – die wij zelf Renners noemen – zijn het hart van de club. Ons lidmaatschap is geen simpel marketingtrucje om wat kortingen en content te verkopen. Er heerst een echte clubcultuur en BEAT Renners trekken onderling veel met elkaar op, inclusief onze profs. Dat maakt het zo bijzonder en zorgt ervoor dat mensen hier daadwerkelijk hun wonderbenen ontdekken. Geen gebakken lucht.”


BEAT moet het woensdag overigens doen zonder de 'wonderbenen' van clubicoon Thijs Zonneveld. Wegens een opgelopen virus zal hij niet van start gaan en de koers in zijn joggingbroek op de bank moeten volgen.

___


BEAT Cycling Club bouwt vanaf 2016 aan de eerste duurzame professionele wielerclub. De missie is om een toekomstbestendige wielerorganisatie te bouwen, die niet afhankelijk is van 1 of 2 hoofdsponsoren. De club wil niet alleen doorgroeien naar Tour de France-niveau, maar vooral ook een positieve impact maken op de wielercommunity. Dit doet BEAT door hun clublidmaatschap specifiek in te richten om actieve wielrenners beter te maken, met het zogeheten Online Clubhuis (een app) als centraal ontmoetingspunt.


PROBEER HET BEAT LIDMAATSCHAP 30 DAGEN GRATIS