Winkelwagen
Wielrennen moet veranderen,
wij zijn de kopgroep

Een club met een eigen smoel.

Wij zijn geen traditionele wielerploeg met een sponsor die onze identiteit en ons voortbestaan bepaalt. BEAT is een professionele wielerclub, met een eigen naam en eigen clubkleuren. Een club met een Eerste Team en waar iedereen Renner kan worden.Frank Heinen

in HP/De Tijd

“(...) BEAT Cycling Club, een ploeg waar allerlei renners rijden die eens in de zoveel tijd wat ‘anders’ willen doen. ‘Anders’ vinden ze bij BEAT minder anders dan bij de meeste andere profploegen.”


Het alternatief op een wankel model.

Het wankele businessmodel achter een professionele wielerploeg, die leeft bij de gratie van hoofdsponsors, staat al jarenlang ter discussie. Jaarlijks veranderen ploegen volledig van identiteit, of erger: ze verdwijnen voorgoed uit het peloton. 


Daarom zijn we in 2016 onze missie gestart: het bouwen van een professionele wielerploeg op basis van een nieuw model. Een clubstructuur die we kennen vanuit het voetbal en andere sporten.


BEAT bestaat dus niet door die ene allesbepalende sponsor, maar is een club met een eigen naam en identiteit. De basis van BEAT wordt gevormd door duizenden leden en een brede partnergroep. Hierdoor hebben we een duurzame financiële structuur. Zo bestaan we ook in 2050 nog.

De eerste professionele wielerclub aan de start van de Tour de France

Klaar om geschiedenis te schrijven.

We streven naar het allerhoogste. Onze #amBEATie is meestrijden in de grootste wedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, Olympische Spelen en de Tour de France. We blazen een frisse wind door het traditionele wielerpeloton en we veroveren de harten van wielerliefhebbers wereldwijd.

We vinden dat iedereen Renner 
moet kunnen zijn

We zijn er klaar mee dat profploegen zijn gemaakt om alleen maar naar te kijken.

 We vinden dat elke fietser lid moeten kunnen worden bij een profclub. En dan niet alleen als fan. Elke fietser moet Renner kunnen zijn. 


Want zodra je lid bent, mag jij jezelf officieel Renner noemen. Als Renner helpen we je om je eigen ambities waar te maken. Op je eigen manier en op je eigen niveau.