Winkelwagen

PERSBERICHT

Samen op kop: Arval nieuwe sponsor van BEAT Cycling Club 

21 december 2023

Arval BNP Paribas (Arval) kondigt met trots aan dat het komend jaar de rol van sponsor van BEAT Cycling Club (BEAT) zal vervullen. Met de sponsoring ondersteunt Arval de verdere groei van de grootste wielerclub van Nederland, die actief is in verschillende disciplines binnen de professionele wielersport. Arval is een toonaangevende duurzame mobiliteitspartner en, met een wagenpark van meer dan 100.000 voertuigen, de derde leasemaatschappij van Nederland. In 2022 nam Arval sectorgenoot Terberg Business Lease Group over en daarmee het private lease-merk Justlease, dat sinds 2020 partner was van BEAT. Met dit sponsorschap vervangt Arval de naam Justlease. Samen promoten de partijen het gebruik van de fiets in Nederland en wordt aandacht gevraagd voor Arval Bike Lease.

Van elektrisch wagenpark naar fiets van de zaak

Vorig jaar schreef BEAT geschiedenis door als eerste wielerploeg ter wereld over te stappen op een volledig elektrisch wagenpark met BYD ATTO 3-voertuigen die werden geleverd en beheerd door Arval. Dit resulteerde in nieuwe ervaringen voor beide partijen op het gebied van duurzame mobiliteit. Als partners zetten zij nu de volgende stap om Nederlandse bedrijven en hun werknemers bewuster te maken van de mogelijkheid om een fiets van de zaak te leasen. Arval pleit voor de fiets als duurzaam mobiliteitsmiddel en focust zich daarom sterk op de Arval Bike Lease-propositie voor medewerkers. 


Bartek Kwapisz, Marketing Director bij Arval BNP Paribas Nederland: "De samenwerking tussen BEAT Cycling Club en Arval is een win-win partnership dat niet alleen onze fietsleasepropositie promoot, maar ook een actieve leefstijl omarmt. Zowel BEAT als Arval zetten zich in voor het welzijn van de teams en medewerkers, waarmee gezondheid en mobiliteit samenkomen. Door onze krachten te bundelen, geloven we dat we echt verandering teweeg kunnen brengen in de manier waarop mensen van en naar hun werk reizen. Deze sponsoring geeft ons de mogelijkheid om Arval Bike Lease bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen. Zo kunnen we fietsen als duurzame en gezonde vorm van mobiliteit stimuleren." 


Koers maken

Geert Broekhuizen, directeur van BEAT Cycling Club: “We zijn enorm blij en trots om de samenwerking met Arval aan te gaan en actief bij te kunnen dragen aan de bekendheid van de fiets als duurzaam mobiliteitsmiddel voor medewerkers. Het is de ambitie van BEAT om fietsgebruik te stimuleren en wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven in Nederland veel kunnen winnen op het gebied van medewerkerstevredenheid door een fiets aan te bieden voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Bovendien krijgen hiermee alle BEAT-renners de mogelijkheid om gebruik te maken van Arval Bike Lease via zijn of haar werkgever. Zo bieden wij al onze renners een fiets voor elke gelegenheid. Daarnaast draagt ons eerste team vanaf komend wielerseizoen met trots het Arval Bike Lease-logo op hun wedstrijdshirts tijdens zowel weg-, baan- en off-road wielerwedstrijden.” 


Over Arval BNP Paribas

Arval is een volle dochteronderneming van BNP Paribas en opgericht in 1989 als specialist in full-service autoleasing en nieuwe mobiliteitsoplossingen. In Nederland biedt Arval duurzame mobiliteitsoplossingen aan bedrijven van elke omvang en particulieren, zowel met het eigen merk als via Justlease private lease. Met 500 medewerkers en 100.000 auto's heeft Arval een leidende positie in de Nederlandse leasemarkt.


Als onderdeel van de divisies Commercial, Personal Banking & Services binnen de BNP Paribas Groep profiteert Arval van een wereldwijd netwerk, dat een cruciale rol heeft gespeeld in zijn internationale groei. Met meer dan 8,000 medewerkers in 30 landen, beheert Arval eind December 2022 circa 1.6 miljoen voertuigen. Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, een wereldleider in wagenparkbeheer, met meer dan 3 miljoen voertuigen in 53 landen.

Kijk voor meer informatie op www.arval.nl 


Over BNP Paribas

BNP Paribas is de grootste bank van de Europese Unie en een belangrijke speler in het internationale bankwezen. De bank is actief in 65 landen en telt bijna 185.000 medewerkers, waarvan meer dan 154.000 in Europa. De groep is een belangrijke speler in financiële zakelijke dienstverlening en retail banking. Op basis van het sterk gediversifieerde en geïntegreerd businessmodel helpt BNP Paribas al zijn klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb’ers, grootzakelijke en institutionele klanten) bij het realiseren van projecten met oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, sparen en verzekeringsdekking. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en bedrijfstakken in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific.


BNP Paribas heeft duurzaamheid in al zijn activiteiten doorgevoerd, waardoor het bijdraagt aan de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep garandeert. 


BNP Paribas is de grootste Europese zakelijke bank van Nederland. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten biedt BNP Paribas de Nederlandse markt internationale expertise en diensten. Onze experts van BNP Paribas bieden oplossingen op het gebied van vermogensbeheer, verzekeringen, financiering, leasing en mobiliteitsoplossingen - met name voor de zakelijke markt.   


Over BEAT Cycling Club

In 2016 is BEAT Cycling Club haar missie gestart: het bouwen van een duurzame professionele wielerclub, waar inmiddels duizenden wielerliefhebbers deel van uit maken. In de professionele wielersport is BEAT actief op de weg, de baan en gravel. De renners van BEAT pakten afgelopen jaren diverse overwinningen, waaronder meer dan 10 UCI-overwinningen op de weg en wereldbekeroverwinningen, Nederlandse, Europese, wereld- en Olympische titels op de baan.