Winkelwagen

BEAT THE WASTE

• to waste /weist/ [noun] = verspillen

het onnodig, verkeerd of nutteloze gebruik van bronnen, materialen en onze wereld

ONS PLAYBOOK

Duurzaamheid willen we ambitieus aanpakken. We willen ook laten zien hoe we dat gaan doen.


De planning. Het verhaal. De context.

Alles gebundeld in één boek. Je vindt hem onderaan deze pagina.

DIT IS TWAN. ONZE DUURZAAMHEIDSMAN.

In juni 2022 - tijdens het NK Wielrennen - kondigden we de start aan van BEAT The Waste: onze missie op weg naar een duurzamere profwielersport. En wie A zegt, moet ook B zeggen. Dus is er afgelopen jaar hard gewerkt aan een concreet plan. De voornaamste architect daarvan? Twan van Schie.


Na het schrijven van zijn masterthesis aan de TU Delft over een duurzaamheidsstrategie voor de professionele tak van BEAT Cycling Club is Twan nu fulltime aan de slag voor BEAT en onze duurzaamheidsplannen. Op deze pagina lees je een teaser van zijn thesis, het Playbook Duurzaamheid. We werken hier nu hard aan door!


"Als wielerliefhebber wil ik een toekomst waarbij wielrennen nog steeds mogelijk is op onze aarde. Waarbij wielrennen niet iets is wat netto slecht is voor de aarde, maar bijdraagt aan een leefbare omgeving voor ons én iedereen na ons."

DE FIETS IS DEEL VAN DE OPLOSSING. PROFWIELRENNEN IS NOG ALTIJD DEEL VAN HET PROBLEEM.

ONS PLAYBOOK

JULLIE FEEDBACK

Wij hebben een plan gemaakt voor duurzaamheid. Ons playbook. 

Wat nog mist? Jullie feedback. Duurzaamheid doen we niet alleen, we zijn benieuwd naar de mening van renner, fan en industrie.


Laat dus al je opmerkingen en vragen achter. Wees niet bang om twan@beatcyclingclub.com te mailen!

DOWNLOAD HET PLAYBOOK

Wil je ons helpen? Of ben je nieuwsgierig naar onze plannen?

Download het playbook! Je krijgt de downloadlink in je mail!

(Het kan enkele minuten duren tot de e-mail binnenkomt)


MEER VAN ONS WERK

ONS DUURZAME TRAJECT

JA. WIJ ZIJN OOK ONDERDEEL VAN HET PROBLEEM.

  • Onze eerste schatting is dat onze UCI Continentale wegploeg in 2022 verantwoordelijk was voor 80-120 ton CO2 equivalent. 

  • Als je dat in een jaar wil compenseren moet je 5000 bomen planten (uitgaande van de voorzichtige schatting van 25kg CO2 per boom, per jaar). 

  • Bomen planten en compenseren is niet de ultieme oplossing. We moeten eerst voorkomen en verminderen. Compenseren is een laatste redmiddel.

ELEKTRISCHE VOLGAUTO'S NIET HAALBAAR IN HET WIELRENNEN? NATUURLIJK WEL.

DAT HEBBEN WE WEL BEWEZEN.

Dit jaar zijn we structureel overgestapt op elektrische volgauto’s. Oude auto’s weg. Geen back-up plan. Wel vertrouwen en bereidheid om te leren. En dat gaat goed.


We hebben bewezen dat elektrische auto’s al onze ambities kunnen ondersteunen.  Als je maar een goed plan maakt en je mind-set erop aanpast. We willen nooit meer terug naar fossiele brandstof. 


Meer weten over ons elektrische avontuur? Luister dan onze laatste podcast.

MEER WETEN?

"Alle bovenstaande informatie is gebaseerd op eerste schattingen, neem ze dus ook niet als absolute waarheden. Duurzaamheid is super complex en kent veel nuances, die je niet allemaal op deze website kwijt kunt. Ik sta er dan ook voor open om transparant het gesprek aan te gaan. Twijfel dus geen moment om contact met mij op te nemen als je meer wilt weten (of wil samenwerken!)."

  • twan@beatcycling.club

Let op! De op deze pagina getoonde verdeling en getallen zijn gebaseerd op een gestelde scope en verantwoordelijkheid die wij nu formuleerden en op basis van geschatte aantallen.

Met informatie die we in de toekomst kunnen tegenkomen kan deze scope en berekening veranderen en zullen we, zoals dat bij goede duurzaamheidsverslaglegging hoort, dit veranderen en dit met terugwerkende kracht bijstellen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

DUURZAAMHEID DOEN WE SAMEN.

Samen met 40 partners en een club van 1.500 leden werken we samen aan deze missie.

We nodigen je uit om je bij ons aan te sluiten door lid te worden van BEAT.


We zien je graag in ons Online Clubhuis!