Winkelwagen

Fastned ondersteunt BEAT Cycling Club om profwielrennen uitstootvrij te maken met volledig elektrische volgauto’s

22 juni 2023

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, en wielerploeg BEAT gaan samenwerken om de omschakeling naar elektrisch rijden en verduurzaming van de wielersport te versnellen. De twee partijen slaan hun handen ineen om elektrisch rijden met volgauto’s in de professionele wielersport te stimuleren. Het Nederlands kampioenschap wielrennen op 25 juni is de aftrap van de samenwerking. Dan rijdt BEAT Cycling Club zijn langste wielerwedstrijd tot nu toe met volledig elektrische volgauto’s. Fastned biedt de wielerploeg groene stroom en advies. 

Met de samenwerking ondersteunt Fastned BEAT om volledig elektrisch te rijden in de professionele wielersport. Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned: ‘De samenwerking met BEAT laat heel mooi zien dat elektrisch rijden in de wielersport goed mogelijk is. Fastned zet zich in om elektrische rijders het vertrouwen en de vrijheid te geven om te laden waar ze willen. We streven naar minder CO2-uitstoot en we hopen om samen met wielerploeg BEAT, wielerfans te inspireren om ook over te stappen op duurzame mobiliteit. BEAT vervult een voortrekkersrol als het gaat om het verduurzamen van de wielersport. Wij zijn er dan ook trots op dat wij hen kunnen helpen om hun ambitieuze sportieve en duurzame doelen te behalen.’


Op weg naar de eerste elektrische volgauto’s tijdens Tour de France

BEAT stapte begin 2023 als eerste wielerploeg ter wereld structureel over op volledig elektrische volgauto’s. De ploeg rijdt professionele wedstrijden door heel Europa en heeft als ambitie om milieubelasting in het wedstrijdwielrennen te verminderen. Edwin Gulickx, directeur en medeoprichter van BEAT: ‘Via onze duurzame missie willen we de wereld laten zien dat het professionele wielrennen veel duurzamer kan en moet. Het is fantastisch dat we nu al samen met Fastned kunnen laten zien dat elektrische volgauto’s bijdragen aan de oplossing voor het klimaatprobleem. Als club groeien we naar onze eerste deelname aan wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en de Tour de France. We hebben de ambitie om aan deze rondes deel te nemen met een volledig elektrisch wagenpark en truck. Dit gaat alleen lukken samen met ambitieuze partners zoals Fastned.’

Over Fastned

Fastned ontwikkelt sinds 2012 snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft reeds meer dan 260 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland, op plekken met veel verkeer. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadinfrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam (AMS: FAST).


Over BEAT Cycling Club

BEAT is een Nederlandse professionele wielerclub, opgericht in 2016. Een club met een eerste team met bekende namen als Olympisch kampioen Matthijs Büchli, wereldkampioen Yoeri Havik en wielerjournalist Thijs Zonneveld. BEAT is ook een club met 1.500 leden waar iedereen zich bij kan aansluiten en lid kan worden, een club met een eigen naam en identiteit, in tegenstelling tot de traditioneel gesponsorde wielerploegen. Daarmee verandert BEAT het businessmodel van de wielersport fundamenteel. In juni 2022 is BEAT gestart met zijn missie om de professionele wielersport te verduurzamen onder de noemer ‘BEAT The Waste’.

ELEKTRISCHE VOLGAUTO'S NIET HAALBAAR IN HET WIELRENNEN? NATUURLIJK WEL.