Winkelwagen


BEAT Road Team

Wielrennertje spelen in de puurste vorm! Bij BEAT kun je gewoon je KNWU licentie regelen en de club vertegenwoordigen in lokale clubkoersen tot nationale criteriums. Beginners helpen we met de eerste stappen en de meer ervaren renners brengen we bij elkaar om samen ten strijde te trekken. 

Word Renner bij het BEAT Road Team en vreet asfalt als nooit tevoren!

Rondjes om de kerk of het clubhuis

Licenties voor alle niveaus


BEAT is aangesloten als club bij de KNWU. Hierdoor kun je alle licenties aanvragen. Met een startlicentie kun je al op lokaal niveau wedstrijden rijden op een clubparcours. Met de sportklasse-, amateur- en elite-licenties kun je deelnemen aan criteriums en andere wegwedstrijden met individuele inschrijving. 

Opstartcursus

Is dit allemaal nieuw voor jou? No worries! In het Online Clubhuis staat een opstartcursus wedstrijdwielrennen voor je klaar, waarin we je de basics uitleggen over licenties en wedstrijden. En als je ready-to-go bent kun je je optrekken aan je meer ervaren teamgenoten.


Ga met elkaar in de slag


Net als de andere BEAT Teams zitten alle Renners van het Road Team ook samen in een chatgroep via Discord. Hier kun je samen afspreken voor trainingen en wedstrijden of kennis uitwisselen. Zo maken we elkaar sterker, heel het jaar door en staan we niet alleen aan de streep.Vrijheid en flexibiliteit


Jij bepaalt helemaal zelf hoe je wielerjaar eruit komt te zien en je zit niet vast aan hoge contributiekosten of verplichtingen. Bij BEAT betaal je jaarlijkse contributie net als elke andere sportvereniging. Daarbovenop regel je via BEAT je KWNU inschrijvingen en licencties.Veelgestelde vragen

Welke licentie heb ik nodig?

Ik heb geen wedstrijdervaring
Als je nog helemaal geen wedstrijdervaring hebt, raden we aan om met de Startlicentie te beginnen. Dit is de laagste categorie. Met deze licentie kun je deelnemen aan trainingswedstrijden op een clubparcours bij jou in de buurt en aan evenementen uit de NL Gravel Series en de meeste MTB evenementen.


Ik wil officiële wedstrijden rijden

Als je officiële wedstrijden wil rijden op een afgesloten stratenparcours - het rondje om de kerk - dan raden we je aan om een Sportklasselicentie of Amateurlicentie te nemen. Sportklasse-wedstrijden zijn iets korter en het niveau is iets lager. 


Ik ga meedoen aan het WK Gran Fondo

Als je meedoet aan het WK Gran Fondo is het verplicht om een KNWU licentie te hebben waar een UCI ID op staat. De Startlicentie komt hier NIET voor in aanmerking. Hiervoor dien je minimaal een Sportklasselicentie te hebben. 


Meer weten over licenties en waar je kunt racen? Word Renner en check de opstartcursus in het Online Clubhuis!

Hoe vraag ik een KNWU Licentie aan?

Zodra je BEAT Renner bent kun je je KNWU aansluiting regelen door een supplement te kopen t.w.v. €14 voor 2023. Wij registreren je dan als 'lid' in het KNWU systeem en maken indien nodig een KNWU account voor je aan.


Ben je al renner maar nog geen KNWU-lid bij BEAT? Dan kan je DIT formulier invullen!


Je kunt nu zelf inloggen in Mijn KNWU en een licentie aanvragen. 


Meer weten over het aanvragen van je licentie? Word Renner en check de opstartcursus in het Online Clubhuis!

Kan ik ook een Cycling Vlaanderen vergunning aanvragen?

BEAT is helaas nog niet aangesloten bij Cycling Vlaanderen en je kunt dus niet via BEAT een vergunning aanvragen.

Wat is de kwaliteit van de kleding?

We hebben jarenlange ervaring opgedaan om de beste wedstrijdkleding te ontwikkelen voor zowel het wegwielrennen als baanwielrennen. De kleding van BEAT Cycling Wear is vergelijkbaar met de kwaliteit van AGU. 


Wanneer je BEAT Renner wordt kun je voordelig een clubshirt bestellen met een aerodynamische fit. Vanaf maart 2023 is de nieuwe collectie BEAT Cycling Wear verkrijgbaar in de webshop. Daarnaast zullen er diverse pre-orderrondes worden georganiseerd, waarin je o.a. snelpakken, aerosokken en winterkleding kunt bestellen.  

Wie zijn mijn teamgenoten?

Je krijgt teamgenoten in alle soorten en maten, uit alle hoeken van het land!


BEAT had in 2022 in totaal 107 licentiehouders binnen de club, verdeeld over de verschillende categorieën. 

Dit betekent dat je altijd een gelijkgestemde teamgenoot kan vinden.


Als je BEAT Renner wordt bij het Road Team, krijg je toegang tot de Team Radio. Dit is een chat waarin je makkelijk kunt afspreken om samen te trainen of samen deel te nemen aan wedstrijden.

Hoe begin ik met wedstrijd rijden?

Word Renner en check de opstartcursus in het Online Clubhuis!

Zo kom je in het BEAT Road Team

Het BEAT Road Team staat open voor Renners met elke #amBEATie. 
Van het rijden van je eerste koersje tot een jaarvullend programma vol rondjes om de kerk.

Sluit je aan bij BEAT enword Renner

Meld je aan via het Online Clubhuis

Voeg jezelf toe aan de Team Radio chatgroep

Word Renner bij het
BEAT Road Team

Word Renner bij het
BEAT Road Team