Winkelwagen

SPORTMEDISCHE ONDERZOEKEN

Met Máxima Medisch Centrum


BEAT Cycling Club werkt samen met Máxima Medisch Centrum voor de sportmedische onderzoeken en keuringen van het Eerste Team.


Bij Máxima MC in Veldhoven kun je terecht voor preventief sportmedisch onderzoek en sportmedische keuringen. Of je nu een ervaren sporter of beginnende sporter bent, een sportmedisch onderzoek helpt je om op een bewuste en verantwoorde manier te sporten en het beste uit jezelf te halen. De sportartsen bij Máxima MC geven je deskundig advies op maat. 


KIJKJE ONDER DE MOTORKAP

 "Veel mensen geven veel geld uit aan dure fietsen en zijn eigenlijk niet bewust van wat sporten voor hun inhoudt en welke risico's er zijn. Wanneer je als sporter je gezondheid serieus neemt, is het belangrijk om een keer onder de motorkap te laten kijken."
Luuk Walta - Sportarts Máxima MC & BEAT Cycling Club


Bij het Máxima MC wordt gekeken naar de gezondheid van je hart, longen en gewrichten met verschillende tests, waaronder een maximaaltest. Hier worden eventuele problemen en risico's blootgelegd, maar kunnen bijvoorbeeld ook je trainingszones worden bepaald. Tot slot is er ook altijd een consult met een sportarts.


We moedigen alle wielrenners en andere sporters in Nederland aan om een keer een check te doen, bij Máxima MC of een andere instelling. Je bent intensief bezig met je lichaam, zorg er dan ook goed voor!


KOM VAN JE REET

"Nergens in Europa zitten mensen zoveel als hier in Nederland: in de auto, achter een bureau en op de bank. Ik moedig het dus enorm aan dat mensen meer gaan sporten en bewegen.


Maar als je jezelf grote uitdagingen stelt - terwijl je verder een zittend leven lijdt - is het wel zo verstandig om jezelf af en toe te laten checken. Om te kijken of je gezond bent. En ook zeker om te kijken of je hart het wel goed doet.


Daarom zijn we met BEAT ook naar het Máxima MC geweest om ons helemaal te laten doorlichten. Zeker voor de wat oudere wielrenners onder ons is dat geen overbodige luxe.


Kom van je reet, ga sporten, maar doe het wel met beleid!"


Thijs Zonneveld - Renner Eerste Team